27 Ekim 2010 Çarşamba

MUNZUR DA KURTULDU

Tunceli’deki Munzur Milli Parkı sınırları içerisine yapılması planlanan iki hidroelektrik santral (HES) projesi Danıştay’ın engeline takıldı. Konaktepe HES 1 ve Konaktepe HES 2 için Enerji Piyasası Danışma Kurulu (EPDK) tarafından verilen elektrik üretim lisansının yürütmesi durduruldu. Davayı açan avukat Barış Yıldırım, bu kararın Munzur Milli Parkı’na yapılması planlanan diğer HES projeleri için de örnek olacağını söyledi.

TELEFON OLMAYAN EVDE İNTERNET OLACAK

Rekabet Kurumu, 28 Temmuz'dan itibaren sabit telefon hizmeti aboneliğine gerek olmaksızın internet hizmeti almanın yolunun açıldığını belirtti.

İŞ SANAT 'GÖRKEMLİ' AÇILIYOR

İş Sanat 2010-2011 sezonunu 3 Kasım akşamı gerçekleştirilecek Borusan Filarmoni & Fazıl Say & Gürer Aykal konseri ile açıyor.

TAKE THAT YENİDEN

İngiliz müzik grubu Take That, gruptan 1995 yılında ayrılan Robbie Williams'ın aralarına tekrar katılmasıyla, İngiltere ve bazı Avrupa şehirlerini kapsayan turnesi için biletler 29 Ekim Cuma günü satışa çıkarılacak.

ULUSLARARASI 1001 BELGESEL FİLM FESTİVALİ

Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali'nin on üçüncüsü, 29 Ekim – 4 Kasım 2010 tarihleri arasında yine İstanbul'da gerçekleştiriliyor.

HER İSTANBULLU'YA ÖZEL DOKTOR

Türk sağlık sisteminde devrim olarak kabul edilen aile hekimliği uygulaması 70'e yakın ilde hayata geçti. Ancak 13 milyon nüfusa sahip İstanbul, uygulamanın en önem taşıyan basamaklardan birini oluşturuyor. İstanbullular da 1 Kasım tarihi itibariyle sistemin çarklarına dahil olacaklar. Proje kapsamında toplam 930 aile sağlığı merkezinde 3 bin 645 aile hekimi faaliyet gösterecek. Atamaların yüzde 94'ü gerçekleşti. Sadece 50 yerleşim birimine henüz doktor ataması yapılmadı. Buradaki vatandaşlar da başka hekimlere emanet edilecek. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü verilerine göre, aile hekimliği uygulamasında 3 bin 600 kişiye bir aile hekimi düşecek ve bir doktor günde en fazla 40 hastaya bakacak.