23 Ekim 2012 Salı

TENİSİN KRALİÇELERİ İSTANBUL'DA

İstanbul'da 23-28 Ekim tarihlerinde bu yıl ikinci kez düzenlenecek TEB BNP Paribas WTA Championships Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın kura çekimi, Çırağan Sarayı'nda yapıldı. Kura çekimine şampiyonada mücadele edecek olan sporcular, Victoria Azarenka, Maria Sharapova, Serena Willliams, Agnieszka Radwanska, Angelique Kerber, Petra Kvitova, Sara Errani, Li Na ve yedek oyuncu Fransız Marion Bartoli de katıldı.

iPAD MİNİ GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Apple, yaklaşık 20 santimetre ekranı olan iPad Mini'yi bu akşam tanıtacak.

MICK HARVEY'İN YOLU İSTANBUL'DAN GEÇECEK

Nick Cave and the Bad Seeds ve The Birthday Party gibi müzik tarihinin akışını değiştiren gruplarla yaptığı albümlerin yanı sıra, unutulmaz Serge Gainsbourg şarkılarını İngilizce yorumladığı Intoxicated Man ve Pink Elephants adlı solo albümleriyle de hayatımızın başköşesine yerleşen Mick Harvey, 25 Ekim Perşembe akşamı Bant Mag.’ın konuğu olarak Babylon’da sahne alacak.

AEROSMITH'İN YENİ ALBÜMÜ YOLDA!

Benzeri nadir görülen 150 milyonluk bir albüm satış rakamına ulaşan ve 4 Grammy, 8 Amerikan Müzik, 6 Billboard ve 12 MTV Video Müzik Ödülü gibi sayısız ödülün sahibi olan Aerosmith’in Yeni Albümü “Music From Another Dimension!” Kasım Ayında Yayınlanıyor.

DAĞCILARDAN 'CUMHURİYET' TIRMANIŞI

Kayseri'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla farklı ülkelerden dağcıların katılımıyla Erciyes'e ''Cumhuriyet Zirve Tırmanışı'' yapılacak.

BLUES 23 YILDIR 'BU KAPAĞIN ALTINDA'

En istikrarlı şehirler arası etkinliklerden Efes Pilsen Blues Festival, bu yıl 23’üncü kez seyirci karşısına çıkıyor. Efes Pilsen tarafından Pozitif Live organizasyonuyla gerçekleştirilen, Türkiye ’nin ilk ve tek blues festivali olan etkinlik, 20 farklı şehirde 24 konsere ev sahipliği yapıyor. Programında Billy Branch, Zora Young gibi blues üstatlarına yer veren Efes Pilsen Blues Festival’in ilk durağı 2 Kasım, Antalya Ramada Plaza. Etkinlik 8 Aralık’ta İzmir Arena’da son buluyor. 

‘CEP’LER SİMULTANE TERCÜMEYE BAŞLIYOR

En büyük Japon mobil telefon şirketi NTT Docomo, ilk olarak Japonca’nın İngilizce, Çince ve Korece’ye çevrilmesi hizmeti sunacak. Çevrilen dil sayısı daha sonra artırılacak. Son aylarda Lexifone ve Vocre tarafından geliştirilen telefonda tercüme hizmetini geliştirmesi beklenen yeni uygulama mükemmel çeviri vaat etmese de, çevirilerin giderek iyileşmesi bekleniyor.