16 Temmuz 2013 Salı

İTALYAN DOKTORLAR İMKANSIZI BAŞARDI!



Tıp alanında araştırmalar yapan İtalyan bilim adamları, aralarında 4 yaşındaki Canalp Çınar'ın da bulunduğu 6 çocuğun çaresi bulunamayan genetik hastalığını, kötü huylu içerikten arındırılmış HIV virüsüyle tedavi etmeyi başardı.

MAVİ KAPAKLAR ELEKTRİK MALZEMESİ OLDU



Engellilere tekerlekli sandalye temini için başlatılan mavi kapak toplama kampanyaları sayesinde toplanan kapaklar, Bartın'da bir girişimci tarafından elektrik malzemesine dönüştürülerek ihraç ediliyor.

BAYRAM BABYLON’DA GÜZEL



Babylon’un yazlık evi Aya Yorgi, bayram tatilinde müzik ve eğlenceyi deniz, güneş,doğa paketine katıyor; 9 Ağustos gecesi İstanbul klasiği Oldies But Goldies partisine, 10 Ağustos’ta ise Duman konserine ev sahipliği yapıyor.

D&R'DA YAZ KAMPANYASI: KİTAPLAR 5 TL



D&R, kitaplarda yaz kampanyalarına devam ediyor. Yaz aylarına kitaplarla keyif katmak isteyen okurlar için 250 farklı eser sadece 5 TL ve 9.90 TL'den satışa sunuluyor.

EN ESKİ TAKVİM İSKOÇYA'DA BULUNDU



Arkeloglar, İskoçya'nın Aberdeenshire bölgesindeki Crathes Kalesi civarında yaptıkları kazılarda, Ay'ın hareketlerini gösteren ve kameri ayları izlemeye yaradığı sanılan oyuklar keşfetti.

TÜRK BİLİM ADAMINDAN MUCİZE İLAÇ



Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Durdağı, AIDS ve kanser hastalığına çözüm olacağı düşünülen ilaç geliştirdi.

CİLT KANSERİNİN TEDAVİSİNDE YENİ UMUT



Cilt kanserinin en tehlikeli türü olan melanomun tedavisi için yeni bir umut doğdu. Washington Tıp Fakültesi'nden araştırmacılar, geliştirdikleri aşıyla hastanın kendi hücrelerinin kanserli hücrelere saldırması için güçlendirmeyi başardı.

TERS LALE, KORUMA ALTINA ALINIYOR



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Batman ili Sason ilçesi dağlarında yetişen Ters Lale'nin kaçak yollarla Avrupa ülkelerinde satıldığı, kozmetik veya ilaç sanayinde kullanıldığı yönündeki ihbar üzerine biyokaçakçılara karşı mücadele başlattıklarını vurgulayarak, "Dünyanın nadide çiçeklerinden olan Ters Lale'yi koruma altına alıyoruz" dedi.