1 Haziran 2012 Cuma

ŞİMDİ "GERİ DÖNÜŞÜM" ZAMANI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevrenin daha az kirlenmesi ve geri dönüşümün artırılması amacıyla evlerdeki çöpler için ''ikili toplama sistemini'' hayata geçirecek.

MARDİN SOKAKLARINDA FESTİVAL VAR

Mardin, 1-20 Nisan tarihlerinde "Uluslararası Mezopotamya Sirk ve Sokak Sanatları Festivali"ne ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında, 20 ülkeden 150 genç Mardin merkezini ve tüm ilçelerini dolaşarak sirk ve sokak sanatlarını halkla buluşturacak.

POLONYA'DA TÜRK FİLMLERİ HAFTASI VE FİLM MARKETİ

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Polonya'da bu yıl ilk kez "Türk Filmleri Haftası ve Film Marketi" düzenlendi.

17 YAŞINDA ABD’DEN PATENT ALDI

ABD’de düzenlenen ‘Intel Isef Uluslararası Proje Olimpiyatı’nda Türkiye’yi temsil eden Yunus İbrahim Alaylı, ahşap malzemeleri korumada kullanılan kanserojen vernik yerine susam ve jojoba yağlarından geliştirdiği daha sağlıklı ve daha ekonomik özel koruyucu yağ ile Amerikan Patent ve Telif Hakkı Birliği’nin hem özel ödülünü kazandı hem de bu ürünün patent ve telif hakkının sahibi oldu.

KARTEPE'DE ATIK YAĞLAR TOPLANIYOR

Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, öncülüğünde ilçe genelinde ev ve iş yerlerinden toplanan atık yağlar geri dönüşüm firması tarafından değerlendirilerek çevreye zarar verilecek zararın önüne geçiliyor.