7 Nisan 2010 Çarşamba

TÜRK FOTOĞRAFÇIYA DÜNYA FOTOĞRAF ÖDÜLÜ

Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri Amatör Dal Manzara Kategorisi’nde Türk fotoğrafçı Hayri Kodal birincilik ödülü kazandı.

48 ülkeden profesyonel ve amatör olmak üzere 190 fotoğrafçı ve 80.000 fotoğrafın yarıştığı Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri 2010’da Amatör Dal Manzara Kategorisi’nde Birincilik Ödülü, Fotoğrafçı Hayri Kodal ile Türkiye’ye geldi.

İDO'NUN BOĞAZ TURU SEFER SAYISI ARTIYOR

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul'un ziyaretçi artışına uyumlu olarak kentin güzelliklerini gösteren uzun, kısa boğaz turları ve mehtap gezileri şeklinde tasarlanan turlar bulunuyor.

Yolcularından gelen yoğun talebi dikkate alan İDO, başladığı tarihten itibaren sadece Pazar günü yapılan kısa boğaz turlarını, bu yaz sezonunda 10 Nisan-14 Haziran tarihleri arasında her gün gerçekleştirecek.

AKSU'DAN CARNEGIE HALL'DE MUHTEŞEM KONSER

Sezen Aksu, New York'ta dünyaca ünlü "Carnegie Hall" salonunda muhteşem bir konser verdi.

Sezen Aksu, ünlü besteci ve piyanist Fahir Atakoğlu ve Atakoğlu’nun yönetimindeki orkestra eşliğinde, Carnegie Hall’in yaklaşık 3 bin kişilik "Isaac Stern Auditorium" salonunun tıklım tıklım dolu olduğu konserde, hayranlarını 2,5 saat boyunca unutulmaz şarkılarıyla coşturdu, esprileriyle de sık sık güldürdü.

TÜRK DOKTORLARDAN BİR İLK DAHA

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde, dünyada ilk kez göbek deliğinden girilerek vücutta iz bırakmadan reflü ameliyatı gerçekleştirildi.

'GÜNEŞ UÇAĞI' HAVALANDI

Kanat açıklığı bir Airbus A340 genişliğinde (63,40 metre) olmasına karşılık sadece bir otomobil ağırlığında (1600 kilo) olan dünyanın güneş enerjisiyle çalışan ilk uçağı, saatte 45 km hıza ulaştı ve pistte yaklaşık bin metre kat ettikten sonra yerden kalktı.

4 GÜN ÇAMUR İÇİNE SAPLI KALDI, KURTULDU!

Çin'in Hubei eyaletinde bir çamur yığınının içine saplanan hamile bir kadın, 4 gün sonra kurtarıldı. 3 geceyi çamura saplanmış şekilde geçiren kadını kurtarma çalışmaları 12 saat sürdü.

ALTIN YAĞMURU

Belarus'un başkenti Minsk'te 40 ülkeden yaklaşık 200 haltercinin katılımıyla devam eden Avrupa Halter Şampiyonası'nın ikinci gününde de Türkiye fırtınası dinmedi. Bayanlarda 53 kiloda podyuma çıkan Aylin Daşdelen, koparma, silkme ve toplamda üç altın madalya kazandı. Aylin, koparmada kaldırdığı 88 kilo ile Avrupa şampiyonu oldu. Silkmede 120 kilo ile Avrupa rekoru kıran 28 yaşındaki halterci, toplamda 3 altın madalyanın sahibi oldu. Dün aynı kiloda yarışan diğer madalya umudumuz Sibel Özkan ise koparmada 84 kilo ile Avrupa beşinciliğini elde ederken silkmede yaptığı 108 kiloluk kaldırışla toplamda 192 kiloya ulaştı ve iki de Avrupa dördüncülüğü ile yetinmek zorunda kaldı.

"MİN DİT" ÖDÜLE DOYMUYOR

İlk Kürtçe film olan "Min Dit" 17'ncisi düzenlenen Uluslararası Prag Film Festivali'nin büyük ödülü "Grand Prix"e layık görüldü.

Filmin yönetmeni Miraz Bezar, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, festivalde, Saraybosna'da en iyi film ödülü alan "Eastern Plays" filminin üçüncü "The Sconting Book For Boy" filminin de ikinci olduğunu söyledi.