9 Aralık 2013 Pazartesi

ZEYTİNYAĞI KEMİKLERİN GÜÇLENMESİNİ SAĞLIYOR



Girona Tıp Merkezi'nde uzmanların iddasına göre zeytinyağı ve zeytinin kemiklerin güçlenmesinde, sütten daha faydalı olduğu açıklandı.

2013 AVRUPA FİLM ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU



2013 Avrupa Film Ödülü’nü “La Grande Bellezza – Büyük Güzellik” kazandı. Film müziklerinin unutulmaz ismi Ennio Morricone ve ünlü Fransız aktris Catherine Deneuve ödüle layık görüldü.

iPHONE KULLANICILARINA MÜJDE



iPhone'un dokunmatik ekranıyla mesajlaşmaktan sıkılıp fiziksel klavye arayışına girenlere 1 milyon dolarlık klavye geldi.

EFSANE 50 YIL SONRA GERİ DÖNÜYOR!



Ford, efsane otomobili Mustang’i 2015’ten itibaren ilk kez resmi olarak Avrupa’da satmaya başlayacak. Efsane yine aynı yıl Türkiye’de de Ford satış noktalarındaki yerini alacak.

MUCİDİN VERGİSİ DEVLETTEN



Maliye Bakanlığı, Ar-Ge yaparak veya yazılım geliştirerek ortaya konan buluşların satılması, kiralanması, devredilmesi durumlarında KDV almayacak. Buradan elde edilen kazançların yarısı ise Kurumlar Vergisi'nden istisna edilecek.
Bakanlık, Ar-Ge'ye ve yüksek katma değerli ürünlerin önemli girdilerinden olan yazılım faaliyetlerine desteklerini sürdürüyor.

MEVLANA, TRABZON’DA ANILACAK



Trabzon Belediyesi tarafından Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vuslatının 740. Yıldönümü münasebetiyle Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde program düzenlenecek.