17 Mart 2010 Çarşamba

"KEREM GİBİ, NAZIM HİKMETLE 35 YIL"

Genco Erkal, 35 yıldır Nazım Hikmet'in eşsiz şiirlerini, fikirlerini ve benzersiz mücadelesini tiyatro seyirciyle paylaştı. Nazım Hikmet'le Genco Erkal birbiriyle tanınır anılır oldu. İşte, "Kerem Gibi, Nazım Hikmetle 35" adlı oyunda bu benzersiz serüven canlandırılıyor.

GİZLİ YETENEKLER KEŞFEDİLDİ

Antik Aryalar Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. Yarışmanın birincisi kontra tenor Kaan Buldular oldu.

MISIR'DA 3400 YILLIK 2 HEYKEL BULUNDU

Mısır Kültür Bakanlığından yapılan açıklamada, bulunan heykellerden birinin 4 metre boyunda ve Bilgelik Tanrısı Thoth’un heykeli olduğu bildirildi. Diğer heykelin, Firavun Amenhotep III’ün heykelinin üst kısmı olduğu belirtildi.

TÜRKİYE’NİN SANATÇILARI TÜRKİYE’NİN ÇOCUKLARI İÇİN BULUŞTU.

Engelli çocuklar yararına hazırlanan ‘Esirgeme’den albümünün gecesinde birçok ünlü isim engelli çocuklarla sahneye çıktı.

10 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI

45’inci yaşını kutlayan şirketin 2009 yılı finansal sonuçları ile yeni logosunun açıklandığı toplantıda konuşan Socar- Turcas Enerji CEO’su Kenan Yavuz, 2015 yılına kadar Aliağa’daki Petkim Yarımadası’na 5 milyar doların üzerinde yatırım yapacaklarını söyledi.

Yeni yatırımlarla dünya liginde sınıf atlayacaklarını ifade eden Yavuz, sadece yapmayı planladıkları rafinerinin yatırım büyüklüğünün 4 milyar dolar olduğunu açıkladı.

DİLİYLE GÖRÜYOR!

Irak’ta görev yaparken bir bombalı saldırıda yaralanarak kör olan İngiliz Onbaşı Craig Lundberg, ABD’de geliştirilen bir cihaz sayesinde “diliyle görebiliyor.”

BERLİN LALESİ TÜRKİYEMSPOR'A

Almanya'nın başkenti Berlin'de bu yıl dördüncü kez verilen Berlin Lalesi (Berliner Tulpe) ödülünü Türkiyemspor ile Almanca ve Türkçe iki dilli eğitim veren Aziz Nesin İlkokulu paylaştı. İki kurum toplam 10 bin Euro'luk para ödülünü paylaştı.

BİR ÜLKE DAHA VİZE KALDIRDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Kamerun'da, Cumhurbaşkanı Paul Biya ile bir araya geldi. Türkiye ile Kamerun arasında resmi pasaportlara karşılıklı vize muafiyeti getiren anlaşma imzalandı.