2 Aralık 2010 Perşembe

AKDENİZ FOKUNDA MERSİN BİRİNCİ

Bir dünya mirası olan Akdeniz fokunun korunmasında Mersin birinci sırada...

İSTANBUL’UN TAM KALBİNDE KELİMELERİN İZİNDE…

17-22 Aralık tarihleri arasında ilk kez gerçekleşecek olan Boğaziçi Kitap Fuarı, kendisini kültürel bir alan olarak tanımlıyor. Fuar ilk yılında Japonya’yı misafir ülke olarak ağırlayacak.

SİNEMACILARDAN KIZ ÇOCUKLARINA DESTEK

Türkiye'de kızların eğitim sorununun çözümüne katkı sağlamak, okula devam edemeyen kız çocuklarının eğitim hayalini gerçekleştirmek amacıyla 2005 yılında başlayan Baba Beni Okula Gönder Kampanyası, yeni bir projeye daha imza atıyor.

TÜRK ÇEVRECİYE ALMANYA’DAN UYUM MADALYASI

Alman hükümeti uyum madalyalarından birini Almanya’nın federal düzeyde ilk göçmen çevre örgütünü kuran  Dr.Turgut Altuğ’a verdi.

ABBA GELİYOR

Abba Grubu'nun müzisyenleri Ulf Anders Hilmer Andersson ve Mats Sture Ronander, ''Good Music in Town Festivali'' kapsamında 13 Aralıkta İstanbul'da hayranlarıyla buluşacak.

SAZLIKLARDAN ŞARK KÖŞESİNE

Beyşehir Gölü kıyılarında kendiliğinden yetişen sazlar, yöre halkının geçim kaynağı oldu. Gölün sahil kesimlerinde oraklarla sazları kesen vatandaşlar, hasır otu olarak milli ekonomiye kazandırıyor.

DOĞA DOSTU OLMANIN ZAMANI GELDİ

Canon çevre atıklarını azaltan geri dönüştürülmüş malzemelerle ürettiği fonksiyonel ve bilimsel hesap makinelerini kullanıcıların beğenisine sundu.

DOMATES UCUZLADI!

Sera ürünlerinin ve kışlık sebzelerin yoğun olarak piyasaya sürülmesi ve hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi nedeni ile Kasım ayında başta domates olmak üzere, salatalık, sivri biber, yeşil fasulye, ıspanak gibi ürünlerde fiyat düşüşleri görüldü. Ekim ayının ortasında kilosu markette 6-7 TL olan, ürün cinsine göre 10 TL'ye kadar ulaşan domates fiyatları, sera ürünlerinin çıkmasıyla birlikte üreticide 1 TL'ye, markette ise 2.9 TL'ye kadar geriledi.

İHRACAT 11 AYDA 102 MİLYAR DOLARI AŞTI, YILLIK HEDEFİ GEÇMEYİ DE GARANTİYE ALDI

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), verilerine göre ihracat, kasım ayında 2009 yılının aynı ayına göre yüzde 7.28 artarak, 9 milyar 452 milyon dolar oldu.

ÖLÜDENİZ EDEBİYAT GÜNLERİ BAŞLIYOR

Ölüdeniz Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Ölüdeniz Edebiyat Günleri' başladı. Bu yıl sadece yöresel yazar ve şairin katılacağı etkinlik, geçen yıl ilk defa 'Ölüdeniz Şiir Günleri' olarak yapılmıştı.