18 Mayıs 2012 Cuma

BU GECE MÜZELERDE IŞIKLAR SÖNMEYECEK

Türkiye genelindeki pek çok müze, 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası nedeniyle bugün gece yarısına kadar açık ve ücretsiz gezilebilecek. Aralarında İstanbul Ayasofya, Türk-İslam Eserleri, Ankara Anadolu Medeniyetleri, Ankara Etnografya, Gaziantep Zeugma, Antalya Müzesi’nin de olduğu Kültür Bakanlığı’na bağlı birçok müze, bugün mesai saatleri içinde normal ücretle, mesai saati bitiminden gece saat 23.00’e kadar ise ücretsiz olarak ziyarete açık olacak.

ORHAN KEMAL ARMAĞANI YİĞİT BENER'İN

41. Orhan Kemal Roman Armağanı, Yiğit Bener'in ''Heyulanın Dönüşü'' romanına verildi.

ÇİZGİ ROMAN OKURLARI EN İYİLERİ SEÇTİ

Türkiye'de yayınlanan çizgi romanlar ile sanatçı, yayıncı, çevirmen, satış noktası, iletişim alanları, e-dergiler ve araştırmacıların oylandığı 3. Türk Çizgi Roman Okurları Ödülleri sahiplerini belli oldu.

NEW CITY READER GAZETESİ SOKAKLARDA

İKSV tarafından, 13 Ekim–12 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek İstanbul Tasarım Bienali, ön etkinliklerine devam ediyor. İki haftalık periodlarla yayınlanacak ve asılacak sokak gazetesi, her sayısında 1000 adet basılarak, ayrıca çeşitli alanlarda ücretsiz olarak dağıtılacak.

PERA MÜZESİ'NDE MÜZELER GECESİ

19 Mayıs Cumartesi günü Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Pera Müzesi bütün öğrencilere ücretsiz olacak.

MUĞLA'DA MAVİ BAYRAK SAYISI 79'A ÇIKTI

Dünyada, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı, Türkiye’de ise Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülen ve 2012 yılında Mavi Bayrak ödülü alan plaj, marina ve yatlar açıklandı. Muğla, geçen yıl 73 mavi bayrak alırken, bu yıl bu rakam 76’a çıktı. Muğla’da en fazla mavi bayrak sahibi plaj 44 plaj ile Bodrum olurken, Marmaris 17 plaj ile ikinci sırada yer aldı. Datça 6, Fethiye 5, Ortaca 3 ve Ula’daki bir plaj da mavi bayrak asmaya hak kazandı.

81 ŞEHİRE BİLİM MERKEZİ

TÜBİTAK, "Bilim Merkezi Kurulması Destek Programı" kapsamında, Kayseri ve Kocaeli'de Bilim Merkezi kuracak. Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK) kararı doğrultusunda, 2016'ya kadar tüm büyükşehirlerde, 2023'e kadar ise 81 ilde bilim merkezi kurulacak.