16 Haziran 2011 Perşembe

BEYİN KANAMASINA KARŞI ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağının yaşlılarda beyin kanaması geçirme riskini azaltabileceği belirtildi.

GOOGLE'IN GİTARI DAİMİ OLDU

Google'ın Les Paul için hazırladığı çalınabilen elektronik gitar doodle'ına gösterilen yoğun ilgi sonunda karşılığını buldu. Google bu logoyu özel bir sayfada kalıcı hale getirdi.

BAŞKENT SOKAKLARI SANATLA RENKLENECEK

Dünyanın 6 ülkesinden sokak sanatçıları ''Uluslararası Ankara Sokak Sanatları Festivali'' için Başkentte buluştu.

KAN ARAMAK TARİH OLUYOR

Türk Kızılayı, kan ihtiyacını karşılamak için yürüttüğü çalışmalarla yeni bir dönemin kapısını araladı. Yeni çalışmalar planlandığı gibi giderse Kızılay 2012 sonunda, Türkiye genelinde hastanelerin kan ihtiyacını online olarak belirleyecek ve gerekli kanı bölgesel merkezler vasıtasıyla gönderecek.

KADIN AZMAĞI'NA SIKI KORUMA

Özel Çevre Koruma Kurumu, 1983 yılında Ağahan Mimarlık Ödülü kazanan, yılda yaklaşık 60 bin yatılı ziyaretçi ağırlayan Akyaka beldesinin doğal haliyle korunması için yeniden harekete geçti.

ALTIN ÖRÜMCEK WEB ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Web ve internet teknolojileri kullanılarak gerçekleştirilen başarılı projelerin tanıtılması ve bu alanda yapılacak yatırımların özendirilmesini amaçlayan "9. Altın Örümcek Web Ödülleri" sahiplerini buldu.

KULEDİBİ ŞENLENDİ

‘Kültürlerarası Sanat Diyalogları’ Galata Kulesi’ndeki törenle başladı. 24 Haziran’a kadar sürecek etkinliklere 17 ülkeden 33 şehir katılıyor.

ANADOLU YAKASINA DEV METRO HATTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Anadolu yakasına 2. metro inşaatı için ilk adımı atıyor. Firmaların projeleri tamamlanan metro inşaatının yapılması için dünya çapında ihaleye çıkıldı.