18 Şubat 2011 Cuma

JET-PA MAĞDURLARINA UMUT IŞIĞI DOĞDU

Parasını kaptırdığını iddia eden gurbetçilerden Osman Esen’in açtığı dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda, Fadıl Akgündüz’ün ve yönetim kurulu başkanı olduğu Jet-Pa Holding’in toplanan tüm paradan sorumlu olduğu sonucuna varıldı. Bilirkişi raporu 14 bin Jet-Pa mağduruna kaptırdıkları paralarını almak için yeni bir umut ışığı oldu.

TOHUMLARIMIZI KORUMAK İÇİN

Akdeniz Üniversitesi bünyesindeki Antalya Teknokent AŞ'nin tarım alanında yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları sonucunda, yerli tohum üretimine başlandı.

HİSAR KISA FİLM SEÇKİSİ HAZIR

Mithat Alam Film Merkezi’nin düzenlediği Hisar Kısa Film Seçkisi 2005 yılından bu yana yıl içerisinde Türkiye’de çekilen yüzlerce kısa filmi tarıyor, başvuruları topluyor, elemelerden geçiriyor ve jüri kararıyla seçilen 10 kısa filmi bir DVD’de toplayarak sinema okullarına, ulusal ve uluslararası yarışmalara, festivallere gönderiyor. Hisar Kısa Film Seçkisi kısa filmcilerin filmlerini ve kendilerini duyurmaları için önemli bir fırsat.

ŞEKER HASTALIĞINA TÜRK DOKTOR ÇÖZÜMÜ!

Harvard Üniversitesi’nde 10 kişilik ekibiyle şişmanlık ve diyabetin (şeker hastalığı) moleküler ve genetik mekanizmaları üzerinde çalışan Doç. Dr. Umut Özcan (33), şişman ve tip 2 diyabetli fareler ile tip 1 diyabetli farelerde kan şekerini yükselten protein miktarını azaltmayı başardı.

İSTANBUL KUYUMCULUK FUARI AÇILDI

"4. İstanbul Mücevher, Altın, Gümüş, Takı, Saat, Kuyumculuk Makine ve Malzemeleri Fuarı (Gold İstanbul 2011)" Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı.

EN İYİ REKLAM ÖDÜLÜ MOBİLERA'YA

GSM birliği tarafından düzenlenen Mobil Dünya Kongresi 2011'de Türk teknoloji şirketi Mobilera en iyi mobil reklam ve pazarlama kampanyası ödülü aldı.