5 Nisan 2011 Salı

KÖYLERDE EĞİTİM DÖNÜŞÜMÜ

Van'ın Özalp ilçesinde ana sınıfı bulunmayan birçok köy okulunda, taziye evleri ve trafo merkezi gibi binalar okul öncesi sınıflara dönüştürülerek eğitime kazandırıldı.

HIV AŞISINDA SEVİNDİRİCİ GELİŞME

Çinli yetkililer, AIDS hastalığına neden olan HIV aşı çalışmalarında ilk aşamanın klinik testlerinin başarıyla sonuçlandığını ve birkaç ay içerisinde ikinci aşamaya geçileceğini bildirdi.

ODTÜ'LÜ GENÇLER YAPAY GEN ÜRETTİ

Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) bir grup genç bilim adamı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan kazandıkları 100 bin liralık ''Tekno girişim desteği'' ile Türkiye'nin ilk, dünyanın da sayılı sentetik biyoloji şirketini kurarak ''yapay gen'' üretmeyi başardı.

İŞSİZ BİN GENCE SERTİFİKALI EMLAKÇI OLMA FIRSATI

İş-Kur ve Realty World Türkiye işsizlik problemine çözüm getirebilmek adına işbirliğine gitti. 2007 yılından beri Garanti Koza bünyesinde faaliyet gösteren Realty World, Türkiye genelindeki ofislerindeki danışman ihtiyacını da karşılamak adına İş-Kur ile mesleki eğitim programları düzenleyecek. Eğitim alan katılımcılar, Realty World ofislerinde istihdam edilecek. Bu sayede bin kişiye iş fırsatı sunulacak.