13 Mayıs 2010 Perşembe

ERKEK DERGİSİ PLAYBOY ÜÇ BOYUTLU OLUYOR

Her erkeğin en azından bir dönem göz attığı Playboy dergisi artık üç boyutlu olarak yayımlanacak.

ISITICI-FİNCAN AYNI KAPTA BULUŞTU!

Kettle' (su ısıtıcısı) değil, 'mug' (kupa, fincan) değil; adı 'kug'! Bu yeni fincan sadece içindeki sıvının ısısını korumakla kalmıyor, içine konulan sıvıyı da 90 saniyede kaynatabiliyor.

ALZHEİMER DEŞİFRE EDİLİYOR

Alzheimer hastalığında rol oynayan 2 yeni gen belirlendi. Böylece bugüne dek Alzheimer ile bağlantılı olduğu sanılan genlerin sayısı 9'u buldu

10 BİN ÖĞRETMENE MÜJDE!

MEB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2010 Haziran atama döneminde, öğretmen ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla 8 bin 982 ilk atama, 700 açıktan ve kurumlar arası yeniden atama, 300 açıktan ilk atama, kurum içi ve kurumlar arası ilk atama yapılacak. Beden eğitimi alanına milli sporculardan sınavsız atama yoluyla 18 kişi olmak üzere toplam 65 alana 10 bin atama gerçekleştirilecek.

BU AKVARYUM DÜNYADA İLK OLACAK!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, Türkiye'nin en büyük akvaryumunun, Antalya 2. Fuar Alanı bölgesinde yapılacağını bildirdi.

Mehmet Aktekin, akvaryumun 10 bin metrekare kapalı alanıyla Türkiye'nin en büyüğü, 360 derece panoramik akvaryum bölümüyle de dünyada ilk olma özelliği taşıyacağını belirtti.

ODTÜ'NÜN UÇAĞI ABD'DE SÜKSE YAPTI

ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünde öğrenim gören 7 son sınıf öğrencisi, tasarladıkları insansız hava aracı ile ABD'de düzenlenen uluslararası prestije sahip ''Tasarla-Yap-Uçur'' adlı yarışmada 6. oldu.

POLİS OLMAK İSTEYENLERE MÜJDE

Polis Akademisi Başkanlığının internet sayfasındaki duyuruda, polis adaylarında aranacak şartlar arasında YGS'den daha önce 300 puan almış olma şartının 280'e indirildiği belirtildi.

Polis adaylarının YGS puan türlerinin herhangi birinden (YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6) en az 280 puan alması gerekiyor. Ön başvuru ve başvuru kabul işlemleri 18 Mayısa kadar yapılabilecek.

EVEREST'İ TIRMAN, VİZEYİ KAP

Nepal'de Everest'i tırmanan yabancılar, ülkeyi yeniden ziyaret ederken iki yıl vize parası ödemeyecek.

Turizm Bakanlığı yetkililerinden Danjan Aryal, 2010 ve 2011'de vize parası almama kararının turizmi canlandırma çabaları çerçevesinde alındığını belirtti.