19 Haziran 2012 Salı

9 BİN BAĞ-KUR'LUYA 20 BİN LİRALIK PİYANGO

SGK, Bağ-Kur'luların "basamak" mağduriyetine son vermek üzere. 9 bin 236 Bağ-Kur'lu, yapılan yeni hesaplamayla primi ödediği basamağa göre 15-20 bin lira arasında geriye dönük ödeme alacak.

ATATÜRK’ÜN KİTAPLIĞI SANAL ORTAMDA

Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi’nden yararlanarak okumuş olduğu 175 eser internet ortamına aktarıldı. ‘Atatürk’le Okumak’ adı verilen proje kapsamında; ziyaretçiler, bilgisayarlarına indirdikleri simülasyon aracılığıyla İÜ Yazma Eserler Kütüphanesi’nin içinde gezerek, 175 kitap içerisinden merak ettiklerini seçip okuyabilecekler.

TEMA VAKFI'NA LAND FOR LIFE ÖDÜLÜ

TEMA Vakfı, 20. yaşını BM Çölleşmeyle Mücadele Sekreteryası önderliğinde ilk kez verilen "Land for Life/Yaşam İçin Toprak Ödülü" ile kutluyor. TEMA Vakfı, "Land for Life Ödülü"ne, 20 yılda toprakları koruyan Mera ve Toprak yasalarının hazırlanmasında ve yasalaşmasında üstlendiği aktif rol, savunuculuk çalışmaları kapsamında öncelikli olarak tarım ve orman alanlarının korunması adına açtığı ve müdahil olduğu 152 davanın 79'unu kazanması, sonuçlanan davalarında yüzde 75 oranında başarı elde etmesi, uyguladığı örnek nitelikteki kırsal kalkınma projeleri, 10 milyonu aşkın fidan dikilmesini ve 690 milyon meşe tohumu ekilmesini sağlaması ile ülke genelinde 450 bini aşkın gönüllüye ulaşması sonucunda layık görüldü.

İFKM BAHÇESİ'NDE MÜZİK BAYRAMI

İstanbul Fransız Kültür Merkezi, İstanbullu müzikseverlerle müzik bayramını 4 akşam 4 farklı konserle kutluyor olacak. Taksim’de Fransız Kültür Merkezi’nin bahçesinde açık havada gerçekleşecek konserler, 20, 21, 22 ve 23 Haziran tarihlerinde saat 20:30’da başlayacak. Müzik Bayramını’nı bir şenlik havasında geçecek.

CARAVAGGIO'NUN 'LAZARUS'U DİRİLDİ

Caravaggio’nun ‘Lazarus’un Dirilişi’ adlı tablosu yedi aylık restorasyonun ardından 15 Temmuz’a kadar Roma’da Palazzo Braschi Müzesi’nde görülebilir.

SARAY BAHÇESİNDE KAHVALTIDA CAZ

Daha önce Sabancı Müzesi bahçesinde yapılan etkinlik bu yıl Yıldız Sarayı Has Bahçe de.

EN GÜZEL FOTOĞRAF ARANIYOR

Turkcell, iletişim ve teknoloji sponsorluğunu üstlendiği İstanbul Modern ile renkli bir yarışmaya imza atıyor. Bir ay sürecek “Benim Şehrim” fotoğraf yarışmasında, yaşadığı şehrin en güzel fotoğrafını çekenler birbirinden güzel armağanlar kazanacak.

ALIŞVERİŞ FESTİVALİ CİROLARI COŞTURDU

Bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Shopping Fest (İSF), ilk haftada ciroları yüzde 30-40 oranında artırdı. İstanbul Shopping Fest Eş Başkanı Mehmet Nane, birinci haftanın olumlu geçtiğini söyledi. Bu süreçte hem okulların kapandığını hem de ‘Babalar Günü’ yaşandığını belirten Nane, “Cirolarda önemli artışlar yaşadık. Bu artış ortalama yüzde 30-40 aralığında oldu” dedi. Festivalin bu yıl 21 gün süreceğini hatırlatan Nane, “Biz Teknosa olarak bu 21 günlük sürede, geçen yılki 40 günlük festivalde yaptığımız ciroya ulaşacağız” diye konuştu.

THY 8 YENİ DIŞ HAT AÇACAK

Türk Hava Yolları (THY), 2012 yılı içinde uçak müsaitliğine ve izinlere bağlı olarak Sharm El Sheikh (Mısır), Niamey (Nijer), Ougadougou (Burkina Faso), Hurgada (Mısır), Douala (Kamerun), Yaounde (Kamerun) ve Sebha’ya (Libya) tarifeli sefer düzenleyecek.