26 Nisan 2010 Pazartesi

ANZAKLAR, ATALARINI 'ŞAFAK AYİNİ' İLE ANDI

Anzak Çıkarması'nın 95'inci yıldönümü, Çanakkale'deki Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda, Arıburnu önündeki Anzak Koyu'nda Şafak Ayini ile anıldı. Şafak sökerken yapılan ayinde 7 bin Anzak torunu, savaş hayatını kaybeden ataları için dua etti.

SAĞLIK TURİZMİ PATLAMASI YAŞANIYOR

Amerika ve Avrupa Birliği ülkelerinde sağlık harcamaları her yıl düzenli olarak artıyor. Bu artış binlerce sigortasız kişiyi mağdur ederken, sağlık harcamalarının şirketlerin giderlerinin yüzde 20'sini oluşturması, firmaları da yeni kararlar almaya itiyor.

Batı ülkelerinde menfi gelişmeler sürerken ABD'li ünlü kardiyolog Prof. Dr. Renu Virmani, Türkiye'nin son dönemde sağlık alanında iyi bir noktaya geldiğini söyledi. Zaman'ın haberine göre, önceki yıllarda birçok Türk'ün by-pass ameliyatı başta olmak üzere birçok sağlık hizmetinde Amerika'yı tercih ettiğine işaret eden Virmani, son yıllarda ABD'den Türkiye ve Hindistan'a yönelim olduğunu dile getirdi. Virmani, bunda da Amerika'daki sağlık hizmetlerinin aşırı pahalı olmasını örnek gösterdi.

ÜRETİCİYE 508 MİLYON LİRA DESTEK

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, üreticilere yapılmakta olan 2010 yılı tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında 29 Nisan'da ödenmesine başlanacak olan Nisan ayı tarımsal desteklerinin 508 milyon lira olarak belirlendiği belirtildi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Sakarya Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğu öğrencileri, Sapanca Gölü kıyısında çevre temizliği yaptı.