2 Temmuz 2012 Pazartesi

HIV TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ ADIM

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre dört farklı HIV ilacını bünyesinde toplayan yeni bir hap kullanım kolaylığı sağlayacak. Yeni hapın eski tedavi kadar güvenilir ve etkili olduğu belirtiliyor.

TÜRK ÜNİVERSİTELERİ 'EN İYİLER' LİSTESİNDE

İngiltere'de QS (Quacquarelli Symonds)firması tarafından 29 farklı bilim alanında yapılan sıralamada ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi, Bilkent ve İstanbul üniversiteleri, çeşitli bilim alanlarında ilk 200 listelerine girme başarısını gösterdi.

ESKİŞEHİR'DE PLAJ SEZONU AÇILDI

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Park içerisine yaptırdığı 350 metrelik yapay plajda sezon açıldı.

HELSİNKİ'DE 3 ALTIN MADALYA

Helsinki'de devam eden Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda milli atletler Gülcan Mıngır bayanlar 3000 metre engellide, Nevin Yanıt 100 metre engellide, Polat Kemboi Arıkan 10 bin metrede altın madalya kazandı.

TEZEKTEN ELEKTRİK ÜRETİLECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Bakanlık hayvansal atıklardan elektrik üretimini gerçekleştirecek projelere hız verdi. Bakanlık, Federal Alman Çevre, Doğa Koruma ve Nükleer Güvenlik Bakanlığı ile ortak gerçekleştirilen proje kapsamında; biyogaz tesislerinin kurulmasına teknik destek sağlayacak.


İMPLANTTAKİ YENİ TEKNOLOJİ HATAYI SIFIRLATTI

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Serhat Yalçın günümüzde implant yüzeylerine fiziksel ve kimyasal olarak uygulanan özel işlemlerle implantın kemikle bütünleşmesinin hızlandırılması sağlanarak bekleme süresinin minimize edildiğini söyledi.

'SİGARAYI BIRAKTIRMA AŞISI'

Amerikalı bilim insanları nikotine karşı bağışıklık oluşturan bir aşı ürettiklerini açıkladılar. Aşı nikotinle savaşacak antikorlar oluşturuyor.

ÇATALHÖYÜK DÜNYA MİRASI LİSTESİNDE

UNESCO Dünya Mirası Komitesi, Çatalhöyük neolitik kentinin Dünya Mirası Listesi’ne kaydedilmesini oybirliğiyle kabul etti. Çatalhöyük’le birlikte Türkiye’den bu listeye giren tarihi alanların sayısı da 11’e yükseldi.

YÜKSEK HIZLI İNTERNETE İNDİRİM

Türk Telekom tarafından toptan seviyede DSL internet tarifelerinde yapılacak değişiklikle, yüksek hızlı DSL paketlerinde yüzde 13'e varan oranlarda indirim öngörülüyor.