31 Aralık 2010 Cuma

İYİ HABERLERLE DOLU YENİ BİR YIL DİLEĞİYLE!

“Ne İyi Haber” ilk yılını doldurmak üzere. 2010 yılının tüm dünya için pek parlak geçtiği söylenemezse de yıl boyunca rastladığımız iyi haberler yeni yıla umutla bakmamızı sağlıyor.

“Ne İyi Haber”in yayına başladığı Şubat 2010’dan itibaren Türkiye’den ve dünyadan yaklaşık 1700 tane iyi haberi izleyicilerimize aktardık. Tabii ki bunlar sadece bizim gözümüze takılan haberlerdi. Dünyada her gün yüzlerce iyi olay meydana geliyor. Keşke elimizden gelse de hepsini yayınlayabilsek. Yine de şimdiye kadar yayınladığımız iyi haberlerin hiç de az olmadığını düşünüyoruz.

Şöyle bir bakınca, yıl içinde en fazla sayıda iyi haberin başta kültür-sanat olmak üzere, sağlık, çevre ve ekonomi alanlarında yer aldığını görüyoruz. Bunların çoğu da ülkemizde gerçekleşen iyi haberler.

Sonuçta, çıkış noktamız olan iyi haberin de haber değeri taşıdığı ve aktarılması gerektiği tezimizin doğrulandığını düşünüyoruz. İçeriklerinde iyi haberlere yer veren tüm medya kuruluşlarına ve yorumlarıyla bizi destekleyenlere teşekkür ediyoruz.

Sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl geçirmenizi ve 2011’in sizlere ve sevdiklerinize en iyi haberleri getirmesini diliyoruz.

Mutlu Yıllar!

NE İYİ HABER

KOBİ'LERE 1 MİLYAR LİRALIK MÜJDE

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, KOBİ'lere yönelik ihracat kredisi destek programı ile ölçek endeksli büyüme kredisi destek programında toplam 2,5 milyar lira olarak belirledikleri kredi hacmini 3,5 milyar liraya çıkardıklarını söyledi.

İTALYA'DA NAYLON TORBA YARINDAN İTİBAREN YASAK

İtalya'da naylon torba yarından itibaren tamamen yasaklanıyor. Avrupa'nın naylon torbanın en çok kullanıldığı ülkelerinden biri olan İtalya'da, alışverişlerde doğada çözünebilen, kumaştan ya da kağıttan torbalar kullanılabilecek.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Kardiyolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Sungur, Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Doç. Dr. Metin Sungur, Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Sabri Demircan ile birlikte, doğuştan kalp hastası olan 9 yaşındaki Nagihan Aydemir'e, Türkiye'de ilk kez MR uyumlu kalp pili taktıklarını belirtti.

SKYPE'LA iPHONE'DA GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞME

Skype dünyadaki milyonlarca kullanıcının 3G ve WiFi ağları üzerinden görüntülü konuşma yapmasını sağlayacak yeni iPhone uygulamasını duyurdu. Bugün itibari ile Apple App store’dan indirilebilecek yeni iPhone için Skype uygulaması, iPhone, iPad ve iPod touch sahiplerinin ücretsiz (operatör bedelleri hariç) görüntülü Skype görüşmeleri yapmasını sağlıyor.

YEŞİLÇAM'IN HAFIZASI BEYOĞLU'NDA

Türker İnanoğlu'nun 2001'de kurduğu TÜRVAK Sinema Tiyatro Müzesi, Beyoğlu'ndaki yeni binasında Yeşilçam'a nostaljik bir yolculuk vaat ediyor.