31 Temmuz 2012 Salı

ESKİ ŞİŞELERE YENİ HAYAT

Amasya'da ev kadınları, soda şişesi gibi atık camları 820 dereceye varan fırınlarda erittikten sonra üzerine kentle özdeşleşmiş elma, kiraz, Kral Kaya Mezarları gibi birçok motifi işleyerek hediyelik eşya yapıyor.

ÇİN'DE ÇEVRECİLERİN ZAFERİ

Qidong kentinde çıkan olaylar nedeniyle yerel yetkililer gerçekleştirilmesi düşünülen atık su borusu projesinden "kesin olarak vazgeçtiklerini" duyurdu.

LOPEZ DE İSTANBUL'A GELİYOR

Madonna'nın ardından bir başka dünya yıldızı Jennifer Lopez de konser vermek için İstanbul'a geliyor.

ÇAĞDAŞ SANAT TERASA ÇIKTI

Proje 4L/Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi, “Teras Sergileri<40” ile 40 yaş altı 23 heykeltıraşın çalışmalarını yeni açılan 1500 metrekarelik açık hava alanında sergiliyor. 18 Ağustos’a kadar sürecek sergide Ayla Turan, Bahadır Çolak, Baran Cağinli, Caner Şengünalp, Çayan Yılmaz, Derya Özparlak, Evren Erol, Ferit Yazıcı, Gülen Eren, Hakan Bakır, Hakan Çınar, Işık Özçelik, Kıymet Daştan, Malik Bulut, Mehmet Ayanoğlu, Meliha Sözeri, Nuray Sevindik, Serkan Yüksel, Sesil Beatris Kalayciyan, Tanzer Arığ, Tuğberk Selçuk, Tuğçe Yücetürk ve Y. Bahadır Yıldız’ın işleri yer alıyor.

SOUNDTRACK ALBÜMÜ GELİYOR

Cnbc-e'nin sevilen dizisi 'How I Met Your Mother'ın soundtrack albümü ABD’de 24 Eylül’de çıkıyor.

DEVLET TİYATROLARI'NA MAKEDONYA'DAN İKİ ÖDÜL

DT'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul Devlet Tiyatrosu, yazar Sabahattin Ali'nin Türkçe'ye çevirdiği, uyarlamasını ve yönetmenliğini Kenan Işık'ın yaptığı ''Antigone'' oyununu Makedonya'da sahneledi.

HATAY'A TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ARKEOLOJİ MÜZESİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hatay'da Türkiye'nin en büyük müzesinin yapıldığını belirterek, "Hatay'dan Van'a kadar olan bölgeyi müzeler bölgesi yapmayı arzuluyoruz" diye konuştu. Bakan Günay, önceki gün Küçükdalyan beldesinde inşaat çalışmaları devam eden Hatay Arkeoloji Müzesi'nde incelemelerde bulundu. Türkiye'nin en büyük arkeoloji müzesini Hatay'da yaptıklarını söyleyen Günay, 32 bin 750 metrekare kapalı alanı ve teşhir mekânı 11 bin metrekare olan bir müze inşaatının devam ettiğini vurgulayarak, bu kadar büyük bir alanın bir günde gezilmesinin mümkün olmadığını, burada günlerce gezilen bir arkeoloji müzesi yapmaya çalıştıklarını ve bunun da Türkiye'ye çok yakışacağını belirtti.

İNTERNETTEN EMEKLİLİK BAŞLIYOR

Emeklilik işlemlerinin hızlandırılması ve aylık bağlama sürelerinin kısaltılması için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) SMS’li emeklilik sistemini başlattı. SGK’nın uygulamaya soktuğu yeni sistemle, SSK ve Bağ-Kur’lular artık internetten emeklilik başvurusu yapabilecek. Başvurunun sağlıklı bir şekilde sisteme girmesiyle SGK, sigortalıya ‘Başvurunuz kabul edildi’ diye SMS gönderecek. Böylece işlemler resmi olarak hemen başlamış olacak. Yeni sistemle yılda ortalama 606 bin yazılı belgeli işlemin ortadan kalkacağı hesaplanıyor. SGK Başkanlığı, yeni sistemi 25 Temmuz tarihinde resmi olarak başlattı. Kamuoyuna da bu hafta açıklayacak.

ELEKTRİKTE YÜZDE 7 İNDİRİM

Mahkeme, yıllardır kaçak elektrik kullanan konut ve işyerlerinin tüketim bedelinin faturalı abonelere ödettirilmesinin haksız olduğuna hükmetti. Böylece, Türkiye'de yıllık 13 milyar TL'yi bulan kaçak elektrik bedelinin, 2 milyar lirasını ödeyen dürüst tüketici rahat bir nefes aldı. Bu kararla abonelerin elektrik faturasının yüzde 7 oranında düşmesi söz konusu olacak.