26 Mart 2014 Çarşamba

ÇEVRE İÇİN 1 SAAT KARANLIK



Başta iklim değişikliği olmak üzere çevre sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlayan çevre hareketi 'Dünya Saati' dolayısıyla, 29 Mart'ta 20.30 - 21.30 saatleri arasında, ışıklar dünya için kapatılacak. Etkinlik kapsamında, Paris'te Eyfel Kulesi, Roma'da Kolezyum, New York'ta Empire State Binası ile Times Meydanı, Londra'da Big Ben ışıklarını kapatacak.

ASTIMA BOTOKS TEDAVİSİ



Avustralyalı doktorların yaptığı araştırma, genellikle kırışıklık tedavisinde kullanılan botoksun astım hastalarının şikayetlerinin giderilmesine de yardımcı olabileceğini gösterdi.

"CUPCAKE ATM" HİZMETE GİRDİ



ABD'nin ünlü pastaneler zinciri Sprinkles'ın müşterilerine günün 24 saati taze mini sunması için geliştirdiği "Cupcake ATM", Manhattan'daki Lexington Caddesi'nde hizmete girdi.

ONE LOVE FESTİVAL'IN SÜRPRİZLERİ BELLİ OLDU!



14-15 Haziran tarihlerinde Parkorman'da gerçekleştirilecek festivalin ilk sürprizleri, sıradışı tarzıyla "Omar Souleyman" ve elektronik müziğin en üretken temsilcilerinden "Bonobo" oldu. Festival biletlerinin ön satışı ise 24 Mart – 9 Nisan 2014 tarihleri arasında, Biletix üzerinden gerçekleştirilecek.

OMÜ’DE DİYABET VE YAŞAM SERGİSİ AÇILDI



Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi'nde 'Diyabet ve yaşam sergisi' açıldı.

ANİME FUARINA NASREDDİN HOCA DAMGASI



Türkiye'nin UNESCO listesinde yer alan 12 kültürel mirası, Tokyo'da düzenlenen "Anime-2014" fuarında Nasreddin Hoca'nın yer aldığı animasyonlarla tanıtıldı.