23 Nisan 2011 Cumartesi

23 NİSAN'I KUTLUYORUZ!

Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülke genelinde kutlanıyor.

10 BİN ÖĞRENCİ İÇİN 'GÖNÜL KÖPRÜSÜ' KURULACAK

Milli Eğitim Bakanlığı ile Turkcell'in ortaklaşa yürüttüğü ''Gönül Köprüsü Projesi''nin bu yılki etkinliğine 10 bin öğrenci katılacak.       

ODTÜ'LÜ ÖĞRETİM GÖREVLİSİNE 7 ÖDÜL

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Hakan Gürsu ve ekibi, Avrupa Birliği Tasarım Ajansı (The Bureau of European Design Associations-BEDA) tarafından düzenlenen ''A' Design Award & Competition''da 7 dalda ödül kazandı.

MASUMİYET MÜZESİ FRANSIZCA YAYIMLANDI

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un, ''Masumiyet Müzesi'' romanı Fransızca yayımlandı.

İSTANBUL OYUNCAK MÜZESİ'NDEN 23 NİSAN SÜRPRİZİ

İstanbul Oyuncak Müzesi 6. yaşını sokak oyunlarıyla kutluyor. 23 Nisan Cumartesi günü müzeyi ziyaret edenleri büyük bir sürpriz bekliyor olacak. 1890 yılı yapımı Dünyanın en büyük bebek evi…

İŞ SANAT'IN 23 NİSAN ARMAĞANI PEER GYNT

Düşlerle gerçeğin iç içe geçtiği bitmeyen bir macera Peer Gynt'ü (Per Günt), E.Grieg'in bestesiyle H.Ibsen'in bu ünlü eserini Işıl Kasapoğlu yönetiyor. 24 Nisan Pazar günü sezonun son gösterisi yapılacak.

İSTANBUL'DA BALKAN BELGESELLERİ

Balkan Belgesel Merkezi ile ''Documentarist'' İstanbul Belgesel Günleri iş birliğiyle Balkan belgeselleri İstanbul'da buluşacak.

SÜPER MADDE ÜRETİLDİ!

Daily Mail’in haberine göre, araştırmacı Ali Arıza Ranjbartoreh’in liderliğindeki bir ekip tarafından üretilen ve “grafen kağıdı” adı verilen süper madde çelikten 10 kat daha güçlü olmasına karşın çok daha hafif ve esnek olarak nitelendi.

452 KİŞİLİK 'MEVLİD'

Selman Ada’nın kantat formunda senfonik bir eser olarak bestelediği Süleyman Çelebi’nin ‘Mevlid’ kasidesinin 452 kişilik çok sesli koro eşliğindeki dünya prömiyeri, İstanbul Kongre Merkezi’nde yapıldı.

OPERALAR KAPILARINI TÜRKLERE AÇIYOR

Berlin’in en büyük operası olan Alman Operası (Deutsche Oper) şubat ayından beri Türkleri temsillere davet ederek, onlara opera binası ve eserler hakkında bilgi veriyor. Popüler operalara, operetlere ve müzikallere ev sahipliği yapan, Türkçesi "Komik Opera" olan "Komische Oper" ise önümüzdeki sezondan itibaren bazı temsillerin Türkçe üst yazı ile sahnelenmesini planlıyor. Berlin’in bu iki operası, bu projelerle hem kendilerini Türklere tanıtmak hem de Türk kökenlilerin başkentte sunulan kültürel etkinliklerinden yararlanmasını hedefliyor.