1 Şubat 2011 Salı

ÇOCUK GELİNLERİ KURTARACAK YASA TEKLİFİ

Evlilik yaş sınırının 17'den 18'e çıkarılması için kanun teklifi hazırlandı.

MAHALLE POLİSİNE İNTERNETTEN ULAŞILACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü, vatandaşın mahalle polisine internet üzerinden ulaşarak, şikayet ve önerilerini ileteceği Web Üzerinden Mahalle Polisine Erişim Projesi'ni Şubat ayının sonunda uygulamaya koyacak.

'ZEBRA BALIĞI KALP HASTALIĞI İÇİN UMUT'

Ganj nehrinde yaşayan ve hemen her akvaryumda bulunan Zebra balığının kalp hastalıklarının tedavisi için umut olabileceğini ve kalp nakli ameliyatlarının ortadan kalkabileceğini belirtiyor.

BODRUM'DA "YELKEN" BULUŞMASI

Türkiye Yelken Federasyonu'nun 2011 yılı faaliyet programında bulunan Amiral Turgutreis Yarıyıl Kupası Optimist ve Laser Yelken Yarışmaları 02 Şubat-06 Şubat tarihleri arasında Bodrum'da yapılıyor.

BİR NEFES CAZ

4-25 şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek 14. Ankara Caz Festivali'nin bu yılki teması "Bir Nefes Caz" olarak belirlendi.

KABUĞU MEYVESİNDEN DEĞERLİ

Portakal, mandalina ve greyfurt gibi narenciye ürünlerinin çiçek açma döneminde tozlaşmasını sağlayarak, böylelikle meyve oluşumuna katkıda bulunduğu için neredeyse her bahçede az miktarda da olsa bulunan turunç, bu sezonda da üreticisinin yüzünü güldürüyor.

YANIK HASTALARINA BİLGİSAYAR OYUNUYLA TEDAVİ

Oyun, son on yıl içerisinde hastalarda ağrı ve acıların dindirilmesini daha iyi anlamamızı sağlayan bilimsel araştırmaların ürünü.