22 Kasım 2010 Pazartesi

KAYISI KALP KRİZİ RİSKİNİ AZALTIYOR

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Dekanı Prof Dr. Ramazan Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turgut Özal Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı ile Histoloji Anabilim Dalı'nın fareler üzerinde yapmış olduğu deneyler sonucunda kayısının kalbi koruyucu özelliği olduğunu ve kalp krizi riskini en aza indirdiğinin saptandığını belirtti.

‘HABABAM SINIFI’ KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK

Türk sinemasının efsanelerinden, Ertem Eğilmez’in Hababam Sınıfı serisi filmlerini çektiği Adile Sultan Kasrı, 5 yıllık restorasyon çalışmasının ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenevi ve kültür merkezi olarak faaliyete geçecek.

ÇALIKUŞU DANS EDECEK

Ankara  Devlet Opera ve Balesi’nde 7 yıldır kapalı gişe oynayan Çalıkuşu Balesi, 23 Kasım Salı günü zihinsel engelli özel sporcular yararına İstanbul’da sahnelenecek. Reşat Nuri Güntekin’in 1922’de kaleme aldığı eserden uyarlanan balede, 70 dansçı Veli Dede, Saadettin Kaynak ve Rahmi Bey gibi Türk Sanat Müziği ustalarının eserleriyle dans edecek. Eser, Türker İnanoğlu Maslak Show Center’da saat 20.30’da sahnelenecek.

AKCİĞER HASTALARINA MÜJDE!

Akciğer hastaları, artık "spirometre" adı verilen cihazla evde solunum testi yapabilecek.

CEP TELEFONU ŞARJ ÇİLESİ BİTİYOR

Uluslararası Cep Telefonu Üreticileri ve Telekom Şirketleri Platformu'nun (OMTP) daha önce kararlaştırdığı tüm cep telefonlarına tek tip şarj cihazı uygulamasının 2011 yılından itibaren hayata geçirilmeye başlanacağı bildirildi.

SGK'DAN AYAĞA HİZMET

Müşteri memnuniyetini artırmak için hizmet kalitesini sürekli yükselten Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu, iki konuda Türkiye'de bir ilke imza attı. Mükelleflerin sorularının anında cevaplandırılması için 'Çağrı Merkezi' oluşturan Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu, başlattığı yeni bir uygulama ile de engelli ve muhtaç vatandaşların hizmetini ayaklarına kadar götürecek.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK 'DATA CENTER'I KURULUYOR

Teknolojiye milyarlarca dolar yatırım yapan Turkcell, şimdi de Türkiye'nin en büyük dijital veri merkezini kuruyor. Gebze Teknoparkı'nda yapılacak merkez, alanında Türkiye'nin en büyüğü olacak. Şirket, yeni yatırımıyla Ortadoğu ülkelerine de açılacak. Ayrıca müşterilere e-posta ve video gibi server hizmetleri de sunulacak.