16 Temmuz 2012 Pazartesi

KÖPRÜLERDEN GEÇİŞLER ÜCRETSİZ OLACAK

Başbakan Tayyip Erdoğan Ak Parti Kocaeli İl Kongresi'nde yaptığı açıklamada, "Salı gününden itibaren köprüden geçiş ücretsiz olacak" dedi. Bu açıklamaya göre Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi Köprüsü'nde geçişler ücretsiz olacak.

TEV'DEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE EĞİTİM BURSU

Türk Eğitim Vakfı SBS’de ön sıralarda yer alan 2.800 meslek lisesi öğrencisine burs vereceğini açıkladı.

"TEPENİN ARDI"NDA ÖDÜL VAR

Avrupa'nın en önemli film festivallerinden "18. Saraybosna Film Festivali" kapsamında, bu sene "Saraybosna'nın Kalbi" ödülü için yarışan 3 Türk filminden biri olan ve Emin Alper'in yönetmenliğini yaptığı "Tepenin Ardı" filmi, "Özel Jüri Ödülü"ne layık görüldü.

DİJİTAL OYUNLAR MİLLİ TAKIMI KURULUYOR!

Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu (TÜDOF), Federasyon Genel Sekreteri’nin atanmasından sonraki ilk resmi yönetim kurulu toplantısını Mevlüt Dinç’in başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda alınan kararla ilgili olarak Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu Genel Sekreteri Kemal Tatar, ''Federasyonumuz, başarılı oyunculardan milli takım oluşturacak'' dedi.

PASAPORT KRİZİ SONUNDA AŞILDI

Darphane'nin yeterli pasaport defteri verememesi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü'nce (EGM) tanzim edilen pasaport sayısındaki düşüşle başgösteren kriz çözüldü. Yeni imal edilen pasaportlarda kullanılacak çiplerdeki şifreleme sistemi eskisine göre 3 kat daha etkin olacak. EGM, 20 Temmuz'dan itibaren başvuru sahiplerine göndereceği pasaportlarda yeni teknolojiyle üretilen gelişmiş çipleri kullanmaya başlayacak.