3 Eylül 2013 Salı

BOĞAZ’DA BİSİKLET ŞENLİĞİ



22 Eylül Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’nde milyonlarca bisiklet sürücüsü, bisikletin de ulaşım aracı olduğunu hatırlatmak için Boğaziçi Köprüsü’nden geçecek.

GALATA MEVLEVİHANE'SİNDE PİYANO RESİTALİ



Dünyaca ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, Galata Mevlevihanesi'nde vereceği piyano resitali ile bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

"KALBİN İLACI MÜZİK"



Sırbistan'daki Nis Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, enstrümantal müziğin kalbi güçlendirdiğini, kalp hastalarının daha çabuk iyileşmesini sağladığını gösterdi.

KOZA'YA 'DÖRT BÜYÜK'LÜ TARİHİ AÇILIŞ



Adana Büyükşehir Belediyesi’nce bu yıl 20’ncisi düzenlenecek Altın Koza Film Festivali, 16 Eylül Pazartesi tarihi bir açılışa sahne olacak. Adana Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zihni Aldırmaz, ‘Dört Yapraklı Yonca’ olarak anılan Türkiye sinemasının dört büyük kadın oyuncusu Türkân Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın’ın festivalin açılışı vesilesiyle Adana’da olacağını duyurdu.

YOĞURT SOĞUK ALGINLIĞINI YÜZDE 25 AZALTIYOR



Yaz mevsiminin sona ermesi ve havaların serinlemesiyle birlikte grip ve soğuk algınlığına karşı uyarılarda bulunan uzmanlar, yoğurdun soğuk algınlığını yüzde 25 oranında azalttığını belirtiyor.

YABAN MERSİNİ DİYABET RİSKİNİ AZALTIYOR



Yapılan bir araştırma, özellikle yaban mersini, elma ve üzüm yemenin tip 2 diyabetin gelişmesi riskini azalttığını ortaya koyuyor.

İPEK YOLU GALATA’DAN GEÇİYOR



İstanbul ve Güney Kore’nin Gyeongju şehri arasında kültür bağı oluşturmak için düzenlenen İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo’su kapsamında Galata Meydanı’nda İpekyolu Dostluk Anıtı açıldı.

FITIĞA AMELİYATSIZ ÇÖZÜM



Günümüzde insan hayatında en çok rastlanılan rahatsızlıkların başında gelen bel ve boyun ağrıları, manuel tedavi sayesinde son buluyor.

YANDEX'TEN ÜCRETSİZ NAVİGASYON UYGULAMASI



Türkiye pazarına girdikten sonra, geliştirdiği servisleriyle adından söz ettiren Yandex, 2013 yılının sonbahar aylarında ücretsiz bir mobil navigasyon uygulaması olan Yandex.Navigasyon'u kullanıma sunacağını duyurdu.

LONDRA'DAKİ MEZAR TAŞLARI TÜRKİYE'YE DÖNÜYOR



Karacaahmet Mezarlığı'ndan çalındığı iddia edilen 4 Osmanlı mezar taşı, Londra'da müzayede evi 'High Road Auctions' tarafından geçtiğimiz ay satışa çıkarılmıştı. Medyaya yansıyan haberlerin ardından satışları durdurulan taşlar, Türkiye'ye gönderilecek.