18 Aralık 2012 Salı

WINDOWS 8 UYGULAMA YARIŞMASI



Microsoft Türkiye, ülkemizin ilk ve herkese açık ücretsiz uygulama geliştirme okulu Açık Akademi katılımcılarına yönelik olarak Windows 8 Uygulama Yarışması düzenliyor.

BATMAN'DA YILMAZ GÜNEY FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR



Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Yılmaz Güney Film Festivali 19 Aralık Çarşamba günü başlayacak.

İNATÇI ÖKSÜRÜĞÜN İLACI BİTTER ÇİKOLATA



İngiltere'de yapılan araştırmada, 288 kişide, siyah çikolatanın içinde yüksek, çayda az oranda bulunan teobromin molekülünün öksürüğe karşı etkisi test edildi. Araştırmaya imza atanlardan Profesör Alyn Morice, klinik deneyde teobrominin öksürüğe yol açan refleksi azalttığının görüldüğünü belirtti.

DUBAİ FİLM FESTİVALİ'NDE TÜRKİYE'YE 3 ÖDÜL



9-16 Aralık tarihleri arasında 9. kez gerçekleştirilen Dubai Film Festivali'nde Zeki Demirkubuz'un Yeraltı ve Rezan Yeşilbaş'ın kısa filmi Sessiz ödül aldı.

E-TÜRKİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU



Türkiye Bilişim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı da bu yıl 56, 10 yılda 297 başvuru olduğunu, 48 kurumun ödül aldığını bildirdi.

İSTANBUL'UN EN ESKİ SU SİSTEMİ KEŞFEDİLDİ



Arkeologların yaptığı çalışmalar sonunda İstanbul'un en eski su sistemi keşfedildi. Su kanalının İstanbul’un Roma’nın Başkenti olmasının ardından inşa edildiği sanılıyor.

YILIN SANATÇISI ADELE



"Bilboard" müzik dergisi, 2012'nin en iyilerini açıkladı. Dergiye göre yılın en iyi sanatçısı, 24 yaşındaki Adele oldu. Listede Adele'i Rihanna ve Taylord Swift izledi.