9 Nisan 2011 Cumartesi

"İZ" 11-17 NİSAN'DA BEŞİKTAŞ SANAT GALERİSİ'NDE

"İz" grubunun eserleri Beşiktaş Sanat Galerisi'nde 11-17 Nisan tarihleri arasında izlenebilir.

SESLE MİYOM TEDAVİSİ

Otuz-kırk yaş arası kadınlarda çok sık rastlanan rahimde oluşan ''urlar'' yani miyomlardan yeni geliştirilen teknolojiler sayesinde kurtulmak mümkün.

ALTIN LOLA'DA EN İYİ SENARYO ÖDÜLÜ 'ALMANYA'NIN

Berlin'de Friedrichstadtpalast'da düzenlenen 61. Alman Film Ödülleri töreninde, Türklerin Almanya'ya göçünü konu alan ve senaryosunu Yasemin Samdereli ile kardeşi Nesrin Samdereli'nin yazdığı ''Almanya'' filmi en iyi senaryo dalında ''Altın Lola'' ödülünü aldı.

BU GURUR İTÜ'NÜN

İstanbul Teknik Üniversitesinin (İTÜ), merkezi İngiltere’de bulunan dünyanın saygın sıralama kuruluşlarından biri olarak gösterilen QS’nin "World University Rankings (Dünya Üniversiteleri Sıralaması)" yaptığı değerlendirmeye göre, dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer aldığı bildirildi.

MÜJDE! COMMODORE 64 GERİ DÖNDÜ

Kişisel bilgisayarların hızla popülerleştiği 80'li yıllarda pek çok eve giren Commodore 64, eski yüzü ama yeni donanımıyla piyasaya sürüldü.

LENNON'UN MEKTUPLARI KİTAP OLUYOR

Beatles grubunun 1980'de öldürülen üyesi John Lennon'ın mektupları kitap oluyor.

'ÇEVRE OSKARLARI' SAHİPLERİNİ BULDU

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın desteklediği, Türkiye Çevre Koruma Vakfı'nın da katkıda bulunduğu, 2'inci Ulusal Yeşil Kamera Üniversitelerarası 'Geri Dönüşüm ve Çevre' konulu Kısa Film Yarışması'nda birincilik ödülünü, Mersin Üniversitesi kazandı.

TÜRKİYE'DE BİR İLK: MISIRDAN ELEKTRİK

Türkiye'de ilk kez mısır silajı ve hayvan atığından oluşan metan ağırlıklı biyogazdan elektrik üretilecek.

KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETEN KÖYLER

Almanya’daki bazı beldeler kendi enerjisini üretip dışardan elektrik alma mecburiyetinden kurtuluyor. Brandenburg’daki küçük bir köy enerji şirketlerinden tamamen bağımsız olmayı da başarabilmiş.
 

5 GRAMMY'Lİ ALTIN SES GELİYOR

Yaşam biçimi, sahne şovu kısaca her yönüyle sıra dışı bir sanatçı İngiliz Amy Winehouse, Pozitif Organizasyonuyla 20 Haziran Pazartesi akşamı Maçka Küçük Çiftlik Park’ta Türk hayranlarının karşısına çıkacak.