20 Nisan 2012 Cuma

TÜRKİYE SİNEMASI 29 FİLMLE ABD'DE

A.B.D.’de bugüne kadar gerçekleşen en geniş Türkiye sineması retrospektifi Aradaki Mekan: Türkiye Sineması Panoraması başlıyor. Program, The American Turkish Society (Amerikan Türk Cemiyeti-ATS)’ye bağlı Moon and Stars Project ve Film Society Lincoln Center (Lincoln Center Film Cemiyeti) tarafından organize ediliyor. Program kapsamında, 1950’lerden bugüne çeşitli ödüller kazanmış 29 film, 27 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında New York’da gösterilecek.

FEIST KONSERİNİN BİLETLERİ SATIŞA ÇIKIYOR

Indie folk müziğin dünyada en sevilen isimlerinden, Kanadalı şarkıcı, besteci ve gitarist Feist'ın İstanbul'da vereceği konserin biletleri 20 Nisan Cuma gününden itibaren satışta.

MÜZELERDE YAZ SAATİ UYGULAMASI

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı, Tarihi Yarımada bölgesinde bulunan Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya Müzesi, Arkeoloji Müzesi ile Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde yaz saati uygulaması kapsamında kapanış saatleri uzatıldı.

"OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ"

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı “Okullar Hayat Olsun Projesi” hayat buluyor.

ALTIN PALMİYE ADAYLARI BELLİ OLDU

Wes Anderson'un ''Moonrise Kingdom'' isimli filminin gösterimiyle 16 Mayıs'ta açılacak festival, Claude Miller'ın ''Therese Desqueyroux'' isimli filminin gösterimiyle 27 Mayıs'ta sona erecek.