26 Şubat 2010 Cuma

NUBLU JAZZ FESTİVALİ BAŞLIYOR

Garanti Caz Yeşili kapsamında, dünyanın caz ustaları 2-11 Mart tarihleri arasında Nublu Jazz Festivali'nde buluşuyor.

Ilhan Erşahin ve New York’tan hareketle tüm dünyaya kolları uzanan yaratıcı müzisyen dostları, Garanti Caz Yeşili kapsamında Nublu Jazz Festival için İstanbul’da toplanıyor. Festival kapsamında 70‘lerin efsane trompetçisi Eddie Herderson’dan, Avrupa cazının önemli isimleri Bugge Wesseltoft ve Erik Truffaz/Sly Johnson ikilisine; ev sahibi Ilhan Erşahin’in Istanbul Sessions, Love Trio ve I Led 3 Lives projelerinden, vokal efsanesi Bobby McFerrin’in babasının yolundan giden müthiş yetenekli oğlu Taylor McFerrin’a, Istanbul’daki ruh ikizi Bora Uzer’e; cazın yenilikçi ve enerjik yüzünün yeni nesil temsilcilerin Rubin Steiner’den, Ingiltere listelerinde sürpriz bir çıkış yapan, 2008 Mercury adayı, Portico Quartet’e; Türk caz’ını canlı tutan genç isimler Sarp Maden, Alp Ersönmez’den, taptaze ve güçlü sound’larıyla 123’e birçok sanatçı Babylon’da Nublu Jazz Festival kapsamında sahne alacak.

ÇEŞME’DE KALANA NEW YORK BEDAVA

Sheraton Çeşme, The Marmara Manhattan’la yaptığı işbirliğiyle otelinde 8 gece konaklayanlara 3 gece 4 günlük New York tatilini hediye ediyor

Otelinde konaklayan misafirlerini daha önce Roma, Milano, Barselona gibi Avrupa şehirleriyle Dubai’ye tatile gönderen Sheraton Çeşme Oteli portföyüne dünyanın en gözde şehirlerinden biri olan New York’u ekledi. New York’tan sonra sırada Bangkok ve Phuket var.

Shereton Çeşme’de 1 Haziran-30 Ekim tarihleri arasında 8 gece konaklayanlar bu kampanyayla önce 1 gece Viyana’da lüks bir otel olan Le Meridien’de kalacak, ardından 3 gece 4 günlük New York tatili yapacak. New York’ta ise The Marmara’nın Manhattan‘daki lüks rezidans otelinde kalınacak.

İ.B.B. ŞEHİR TİYATROLARI'NDA MART AYINDA 2'Sİ YENİ 34 OYUN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Mart ayında 2'si yeni 34 oyunla seyircisini selamlayacak. İ.B.B. Şehir Tiyatroları, Mart ayında Özen Yula'nın yazdığı M. Nurullah Tuncer'in yönettiği "Dünyanın Ortasında Bir Yer" ile William Shakespeare'in yazdığı Kemal Başar'ın yönettiği "Romeo ve Juliet"i ilk kez tiyatro severlerle buluşturacak.

İ.B.B. Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu "Dünyanın Ortasında Bir Yer", erkeklerin koşullarını belirlediği bir dünyada sıkışmış kadınların öykülerini konu ediniyor. Oyun, törelerin, söylencelerin, toprağa dayalı gücün egemen olduğu yörelerin öyküsünü kadınların yaşadıkları üzerinden anlatıyor ve bireylerin ilişkilerindeki öç kavramına dayalı çatışmaları sunuyor. Şehir Tiyatroları tarafından ilk kez 2010 İstanbul Kültür Başkenti kapsamında farklı dillerde oynanacak olan "Dünyanın Ortasında Bir Yer", Şehir Tiyatroları Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde 24 Mart - 4 Nisan tarihleri arasında sahnelecek. Özen Yula'nın yazdığı oyunu M. Nurullah Tuncer yönetiyor. Oyunda; Esra Ronabar, Hüseyin Köroğlu, Eraslan Sağlam, Melahat Abbasova, Ezgi Sümer Yolcu, İrem Arslan Aydın, Tomris İncer, Ümran İnceoğlu, Yonca İnal Eğilmezbaş, Ezgim Kılınç, Nurdan Kalınağa, Pelin Budak, Burcu Çoban, Pınar Aygün rol alıyor.

1.6 MİLYAR DOLAR YATIRACAK 2 BİN 800 KİŞİYİ İŞE ALACAK

Bu yıl 1.6 milyar dolarlık yatırım bütçesi ayıran Sabancı Holding, çalışan sayısını 55 bin 200’den 58 bine çıkarmayı hedefliyor. İşe yeni alınacak 2 bin 800 çalışanın 750’sinin TeknoSa’ya alınması planlanırken, bunu CarrefourSa ve DiaSa gibi diğer perakende zincirlerinin izlemesi planlanıyor.

Geçen yılı 3.9 milyar lira kârla kapatan Sabancı Holding, bu yıl yatırıma 1.6 milyar lira ayırırken, 2 bin 800 kişilik de personel alımı planladı. Holding bu yıl ağırlıklı perakende sektörüne olmak üzere 2 bin 800 kişi de işi alarak, 58 bin kişiye ulaşacak.

EKOLOJİK EVLERDE YAŞAM

Küresel ısınma tehdidine karşı, kendi enerjisini kendi üreten ve çevreye minimum düzeyde zararlı ekolojik evler, doğal, dönüşebilen, atık üretmeyen ve enerji kaybettirmeyen malzemeleriyle artık dünyanın dört bir yanında inşa ediliyor.

Bu evlerde temel malzeme olarak kerpiç ve saman balyası kullanılıyor. Peki ekolojik bir ev yaratırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar neler?

Öncelikle ekolojik evlerde su harcamasına dikkat ediliyor. Bugün artık altın değerinde olan su kaynaklarını doğru değerlendirmek için ekolojik evlerde birçok önlem alınıyor. Yağmur suyunu değerlendirmeden , musluğa takılacak dayanıklı contaya, sifon kurulumundan atık sulara kadar her ayrıntı ekolojik evlerde ele alınıyor.

Ayrıca ekolojik evlerde kullanılan enerji kaynakları da alıştığımızdan farklı. Ekolojik evler diğerlerinin aksine fosil yakıtlardan uzak durularak ve daha çok doğal kaynaklara yer verilerek kuruluyor. Özellikle de güneş ve rüzgar enerjisinden yararlanılıyor.

350 HAREKETİ SAKARYA'DA

Küresel ısınma konusunda kitaplarıyla ünlü Bill McKibben tarafından başlatılan 350 hareketine son olarak Sakarya'dan destek geldi.

350 hareketi, küresel ısınmayı durdurmak için başladı. Temel hedefi, atmosferdeki karbondioksit oranını 350 ppm'de tutabilmek. Şu anda bu oran 387.35 ppm...

350 hareketine bugüne kadar dünyanın dört bir yanından yüz binlerce insan katıldı. 350 hareketinin destekçileri kimi zaman bedenleriyle kimi zaman ise kendi yaptıkları dev pankartlarla dünyanın dört bir yanına "350" yazıyorlar...

Sakarya'dan gelen destek 350 hareketinin sitesinde şu sözlerle yer aldı: "Daha önce Sakarya ile ilgili hiçbir şey bilmiyorduk. Ama Toplum Gönüllüleri Vakfı'ndan 350'yi aşkın kişi bir araya gelerek bu fotoğrafı oluşturdular...Sakarya'daki gençlerle çalışmalarımıza devam etmeyi dört gözle bekliyoruz..."

NTVMSNBC

YILDIZLAR SALON'A ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR

Belle du Berry & David Lewis, Charlie Haden Quartet West, Peter Cincotti gibi önemli müzisyenler Mart ve Nisan'da Salon'da olacak.

İKSV’nin Şişhane’deki yeni binasında yer alan performans merkezi Salon, dünyaca ünlü sanatçılara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

KANSERE KARŞI ACI KAVUN HAMLESİ

Diyetlerde sıkça kullanılan “acı kavun” ekstresinin meme kanseri hücrelerinin gelişimini durdurup öldürdüğü ve ileride meme kanserini önleyici bir madde olarak kullanılabileceği belirtildi.

Araştırmayı yöneten Saint Louis Üniversitesi Patoloji Profesörü Ratna B. Ray, söz konusu ekstrenin hücre iletişim kanallarından birçoğunda etken olduğunu kaydederek meme kanserinin önlenmesi için gıdalarda bir katkı maddesi olarak kullanılabileceğini söyledi.

Bilimsel adı Momordica charantia olan ve halk arasında “acı kavun” ya da “acı kabak” olarak bilinen bitki zaten öteden beri Hindistan, Çin ve Güney Amerika’da yaygın olarak diyabet hastalığının tedavisi için kullanılıyor.

AVEA, KOBİ'LERİ SEVİNDİRECEK

Aveaİş'in, yeni başlattığı ''Faturana Destek'' kampanyası ile KOBİ'lere yüzde 50'ye varan indirimler sunduğu bildirildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Aveaİş'in, yeni başlattığı ve 30 Eylül'e kadar sürecek ''Faturana Destek'' kampanyası ile KOBİ abonelerinin iletişim masraflarını düşürmeye devam ettiği belirtildi.

Kampanya kapsamında 12 aylık bağlılık imzalayan abonelerin ''HerYöne 300'', ''HerYöne 750'', ''HerYöne 1000'' ve ''İşiniz Rahat'' tarifeleri üzerinden yüzde 15 Sabit Ücret İndirimi kazandığı dile getirilen açıklamada, TümAvea ve Tümİş Ofis tarifelerine ise diğer operatörlerle yüzde 50 indirimli konuşma fırsatı sunulduğu kaydedildi.

iTUNES'DAN 10 MİLYARINCI ŞARKI İNDİRİLDİ

Bilişim şirketi Apple, 7 yıl önce başlattığı online mağaza iTunes'dan indirilen şarkıların sayısının 10 milyar eşiğini aştığını açıkladı.

Dev şirket, indirilen şarkı miktarını kaydeden sayacın önceki gün 10 milyarı gösterdiğini ve 10 milyarıncı şarkıyı indiren internet kullanıcısına 10 bin dolar ödül verileceğini bildirdi.

10 milyondan fazla şarkıyı parça başına 69 cent ve 1,29 dolar arasında satan, birkaç yıldır televizyon programları ile film ve podcastleri de satışa sunan Apple, internet mağazası iTunes'un dünyanın bir numaralı müzik satış noktası olduğunu kaydetti.

CNN TÜRK