28 Aralık 2010 Salı

İSTANBULLULARA MÜJDE

Sahil şeridine paralel deniz seferlerinde, kullanılmayan iskeleler devreye girecek, bazı iskeleler yenilenecek. 30 kilometreyi bulan İstanbul Boğazı'nda ilave iskelelerle birlikte deniz ulaşımı, özellikle sabah ve akşam trafiklerinde İstanbullulara alternatif güzergah sağlayacak.

TEKNOGİRİŞİMCİYE 30 MİLYON DOLAR DESTEK

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, 30 milyon lira bütçe kullanarak bu yıl 300 genç teknogirişimciyi destekleyecek. Bakan Nihat Ergün, Teknogirişim Sermaye Desteği Programı için başvuru süresinin sona erdiğini, 2011 yılı için 776 genç girişimcinin 100 bin liralık hibe desteğinden yararlanmak amacıyla başvurduğunu bildirdi.

DÜNYANIN İLK ÜNİVERSİTESİ BULUNDU

Nusaybin'de bulunan Mor Yakup Manastırı'nda yapılan arkeolojik kazılarda bulunan Nisibis Akademisi'nin dünyanın ilk üniversitesi olduğu ileri sürüldü.

AKBANK SANAT'TA HAZERFEN KONSERİ

Hazerfen Ensemble müzik grubu, Aralık ayında iki farklı etkinlikle Akbank Sanat'ta müzikseverlerle buluşuyor.

BENZİNDE TASARRUF SAĞLAYAN YENİ SİSTEM

Amerikan otomobil üreticisi Ford, araç durduğunda motoru kapatan yeni bir benzin tasarruf sistemini yaygınlaştıracağını bildirdi.

‘KAZARA’ İYİLEŞTİ

Onun hikâyesi, birçok engelliye umut verecek. 26 yaşındaki Monique van der Vorst, bundan 13 yıl önce, hokey oynarken sakatlandı.

İLK ADIMDA 20 BİN KİŞİYE KAPI AÇILDI

Türkiye’deki işsizlik sorunu çözmeyi hedefleyen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM-Beceri’10) projesinin ilk bölümü tamamlandı. 5 yılda 1 milyon kişiyi meslek sahibi yapacak olan projeye sanayiciler tam destek verdi. Temmuz ayında başlayan proje için şirketlerden 20 bin 616 kişilik stajyer talebi aldıklarını belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Beceri’10 projesiyle, gençlerimizin bir meslek sahibi olması sağlanacak ve işsizliğin ana damarı tıkanacak” dedi.

2010 SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ

Alanındaki en saygın ödüllerden sayılan ve 1977’den beri verilen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Sedat Simavi Ödülleri’ne bu yıl değer görülen gazeteci, sanatçı ve bilim insanları belli oldu. Bu yıl "Gazetecilik Ödülü"nü Sabah gazetesinden Kerim Ülker alıyor.

ALANYA SAHİLLERİNDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

Antalya'nın Alanya sahillerinde temizlik seferberliği başlatıldı. Kaymakam Hulusi Doğan öncülüğünde, sivil toplum örgütü temsilcileri, gönüllü vatandaşlar ve 5 bin öğrencinin katılımıyla sahillerde temizlik çalışması yapıldı.