10 Temmuz 2013 Çarşamba

SALI PAZARI'NA DA AVM YOK!



İstanbul ’un Kadıköy ilçesinde eskiden Salı Pazarı’nın kurulduğu Kuşdili Çayırı’na yapılacak alışveriş merkezi projesi tamamen iptal ediliyor. Bu hafta İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin gündemine gelecek plan değişikliğine göre eski pazar alanının tamamı yeşil alan olacak, altına da 2 katlı otopark yapılacak. Kadıköylüler’in 7 bin 369 dilekçeyle itiraz ettiği tarihi Kuşdili Çayırı’na AVM projesini mimar Hakan Kıran hazırlamıştı.

ZEKİ MÜREN, FİLM VE BELGESELLERİYLE ANILACAK



Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Zekin Müren Sanat Müzesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, sanatçının 17. ölüm yıldönümünde Bodrum Antik Tiyatroda anılacağını söyledi.

EN BÜYÜK GÜNEŞ TARLASI



Denizli Serinhisar'da 1 milyon avro yatırımla 10 bin metrekarelik alana kurulan güneş enerjisi santrali hizmete açıldı.

6 BİN YILLIK RESİMLER BULUNDU



Meksika'nın kuzeyinde tarih öncesi döneme ait taşlara işlenmiş yaklaşık 8 bin resim bulundu.

COMMAND & CONQUER ONLİNE TÜRKÇE, TÜRKİYE'DE



Türkiye’nin online oyun markası Joygame, EA Games işbirliği ile dünyaca ünlü strateji oyunu Command & Conquer’i Türkiye’ye sunuyor.

GARMİN'DEN ÖN CAMA NAVİGASYON



Uydu navigasyonu firması Garmin otomobil sürücüsüne ön camdan adım adım yol gösteren bir cihaz ve uygulama geliştirdi. Bu taşınabilir ekran, Garmin uygulaması kullanan akıllı bir telefon ile yön talimatlarını ve diğer birçok bilgiyi ön cama yansıtabiliyor.

ŞEHİR HATLARI’NA ÇİFT YÖNLÜ HAREKET EDEBİLEN VAPURLAR GELİYOR



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları, filosuna yeni vapurlar katıyor. Yenilenen iskeleler, inşa edilen modern ve panoramik gemilerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında yolcu güvenliği artırılmış, engellilerin daha rahat kullanabileceği ve tasarımları daha modern vapurlar için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarak alımı yapacak.