26 Haziran 2010 Cumartesi

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELİYOR

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun kararı doğrultusunda, 1 Temmuz-31 Aralık 2010 tarihleri arasında geçerli olacak asgari ücrette gelecek ay düzenlenmeye gidilecek.

Düzenlemeyle yılın ilk yarısında 16 yaşından büyükler için yüzde 5,2 artırılan asgari ücrete, yılın ikinci yarısı için yüzde 4,3 zam yapılacak.

BEDAVA ALPHAVILLE KONSERİ

'Forever Young', 'Big in Japan' gibi parçalarıyla 80'li yıllara damgasını vuran Alman pop grubu Alphaville, bu akşam 19.00'da Meydan Ümraniye AVM'de İstanbullularla buluşuyor.

İstanbul konseri ücretsiz izlenebilecek Alphaville, 28 Harizan’da da 49. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu sahnesine çıkacak.

RADİKAL

STRESE KARŞI BİR DİLİM KAVUN

Yaz aylarının serinletici meyvesi kavunun, strese karşı da etkili olduğu ortaya çıktı.

OTOMOBİLDE 1 TEMMUZ AVANTAJI

Birikimlerini ve mevcut otomobillerini peşinat olarak veren tüketiciler faiz oranı 0,90 civarında olan düşük taşıt kredilerinden yararlanıyor, ancak büyük bölümü motorlu taşıtlar vergisinin 1. taksitini ödememek için 1 Temmuz Perşembe gününe kadar beklemeyi tercih ediyor.

TIP DÜNYASINDA ÖNEMLİ GELİŞME: YAPAY AKCİĞER

Amerika'daki Yale Üniversitesi'nden bir ekip bir fareye yapay akciğer nakli yaptı. Fare yalnızca 2 saat yaşadı ama bu tıp dünyasında çığır açıcı bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

DİYARBAKIR'DA MERMERCİLİK CANLANDIRILIYOR

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Diyarbakır’a Mermercilik Sanayi Sitesi kurulacağını açıkladı.

İZMİR ORGANİK RÜZGARI

Türkiye'nin ilk sertifikalı organik ürünler pazarı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan'ın da katıldığı törenle Bostanlı'daki pazaryerinde açıldı.

ISTANCOOL FESTİVALİ

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansi, bu sene 2 – 4 Temmuz tarihleri arasında, İngiltere merkezli uluslararası kültürel diplomasi markası “Liberatum” Türkiye ortağı İstanbul 74 ve  T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, “Istancool” adı altında, dünyanın önde gelen sanat, moda, tasarım, edebiyat ve film ikonlarını İstanbul’da buluşturuyor.