27 Mayıs 2010 Perşembe

DAMAR TIKANIKLIĞINDA HAYAT KURTARAN YÖNTEM

Kalp ve damar cerrahı Doç. Dr. Yusuf Kalko, "minimal invaziv cerrahi" yöntemi (vücutta küçük kesi açılarak yapılan ameliyat) sayesinde 5 yılda yaklaşık 1000 hastayı yoğun bakıma girmeden, lokal anestezi uygulayarak sağlığına kavuşturduklarını söyledi.

'ABEL ÖDÜLÜ' ABD'Lİ MATEMATİKÇİNİN

Matematikte Norveçli dahi matematikçi Niels Henrik Abel (1802-1929) adına verilen 'Abel Ödülü' bu yıl Amerikalı matematikçi John Tate'e takdim edildi.

Norveç Kralı V. Harald, 6 milyon kronluk (900 bin dolar) ödülü, başkent Oslo’daki törende yaşlı matematikçiye sundu.  Abel Matematik Ödülü’nü kazanan, 24 martta açıklanmıştı.

TOPKAPI SARAYI'NIN DEVAMI KREMLİN'DE

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Topkapı Sarayı Müzesi ve Kremlin Sarayı Müzesi ile işbirliği yaparak, ilk kez Osmanlı Sultanları’na ait eserleri Kremlin Sarayı’nda sanatseverlerle buluşturdu. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Rusya Federasyonu Kültür Bakanı Yardımcısı Andrey Busigin, Moskova Büyükelçisi Halil Akıncı ve diğer yetkililerin katılımı ile açılışı gerçekleştirilen sergi, 15 Ağustos’a kadar Kremlin Müzesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

TEPECİK EĞİTİM HASTANESİ BİR İLKE İMZA ATTI

İZMİR'deki Tepecik Eğitim Hastanesi'nde ince bağırsak nakillerinde ölümleri engellemek için, aynı operasyon sırasında 12 yaşındaki hasta Gizem Kılıç'a kök hücre nakli de gerçekleştirildi.

VİYANA, EN YAŞANILACAK KENT

İnsan kaynakları yönetim danışmanlığı şirketi Mercer'ın "yaşanılacak kentler" araştırmasında, bu yıl birinci sırayı Viyana aldı.

ÖĞRETMEN ADAYLARINA MÜJDE

Milli Eğitim Bakanlığının, 2010 yılı içinde 25 bin öğretmen atamasını öngören yasa tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi

THE SIMPSONS'DA BİR İLK: MAGGIE KONUŞUYOR

Televizyon tarihinin çizgi dizi efsanesi 'The Simpsons' tarihinde bir ilk gerçekleşiyor ve Maggie konuşuyor. Hem de Jodie foster'ın sesiyle.

BÜYÜK USTA ANILIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği 'Türk Sinemasında Yeni Bakışlar - 6' programının sonuncusunda, ölümünü beşinci yılında Türk sinemasının önemli isimlerinden Ömer Kavur anılacak.