22 Şubat 2010 Pazartesi

İNGİLTERE'DE GÖZLER MORALİOĞLU'NDA

Londra Moda Haftası'nda başarılı taşarımcılara odaklanan İngiliz gazeteleri, bir Türk mühendisinin oğlu Erdem Moralioğlu'ya gösterdiği ilgi dikkat çekiyor. The Daily Telegraph Gazetesi Moralioğlu'yu, "Britanya modasının yükselen yıldızı" olarak gösterdi.

Moralioğlu, The Sunday Times tarafından da "Britanya'nın en yetenekli 20 tasarımcısı" arasında 6. ilan edildi.

İNGİLİZ FİLM AKADEMİSİ’NİN BAFTA ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

İngiliz Film ve Televizyon Sanat Akademisi’nin düzenlediği ödül töreninde aralarında En İyi Film ve En İyi Senaryo dallarının da yer aldığı altı ödül Amerikalı yönetmen Kathryn Bigelow’un “The Hurt Locker” adlı filmine verildi.

En İyi Yönetmen ödülünü de kazanan Bigelow, ödülünü barışa adayacağını söyledi. “The Hurt Locker” adlı film, Irak’ta Amerikan ordusunda görev yapan bir bomba imha ekibinin yaşadıklarını konu alıyor.

VERGİ BORCU OLANLARA MÜJDE!

İlk aşamada 2008 olan sürenin uzatılması gündemde. Kriz  nedeniyle 2008’de uygulamaya konulan vergi ve prim alacaklarının düşük faizle yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemelerin süresinin uzatılması tartışılıyor.

Vergi ve prim alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemelerin süresi 2010 Mayıs ayında doluyor. Her iki düzenlemenin de süresinin uzatılarak, kapsam tarihinin 2009 yılı sonuna çekilmesi için yoğun talep geldi.

ESKİ LASTİKLER EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

Kullanılmış lastikler, çevre kirliliğinin en büyük kaynaklarından. Çevre yönetimi genel müdürlüğü ile Lastik Sanayicileri Derneği Lasder, ömrünü tamamlamış lastiklerin geri kazanımı için toplanması çalışmasını başlattı.

Ömrünü tamamlamış lastikler son kullanıcı tarafından Lasder'in oluşturacağı toplama sistemine verilecek. Bu lastikler lastik bayileri ve geçici depolama alanları tarafından toplanıp, geri kazanım tesislerine gönderilecek.

Lastikler öncelikle malzeme geri kazanımı, daha sonra enerji geri kazanımı yapan tesislere yönlendirilecek.

RADİKAL

YEDİGÖLLER HAYAT BULDU

Bolu'daki Yedigöller Milli Parkı'nda yürütülen koruma çalışmalarının, milli park alanında yaşayan yaban hayvan sayısını artırdığı ve bitki çeşitliğinin yok olmasını önlediği bildirildi.

Bolu Çevre ve Orman İl Müdürü Sezgin Akay, yaptığı açıklamada, yaklaşık 50 bin hektar üzerine kurulu Yedigöller koruma sahasının, Türkiye'nin en önemli yaban hayatı koruma sahalarından biri olduğunu söyledi. Yedigöller Yaban Hayatı Koruma sahasını son 5 yıldır köy tüzel kişilikleri ile ortak koruduklarını aktaran Akay, ''Her köyden iki tane olmak üzere 6 bekçimiz var, aynı zamanda bizim av koruma ekibimiz milli parklarda konuşlanmış durumda. Bu bölgede ciddi anlamda koruma yapıyoruz. Yaban hayvanlarının yanı sıra milli parkın bitki çeşitliğini de koruyoruz'' dedi.

DONAN GÖLDEN PARA KAZANIYORLAR

Ardahan'a 55 kilometre uzaklıkta bulunan Çıldır Gölü, kış aylarında buz tutuyor. Donan göl, yörede başta balıkçıların olmak üzere pek çok vatandaş için iş kapısı oluyor.

Kışın donan Çıldır Gölü üstünde buzları kırıp balık avlayan balıkçıların yanında, atlı kızak sahipleri de ekmek parası kazanıyor. Haftada ortalama kişi başı 150 TL kazanan kızak sahipleri göl turizmine bu şekilde katkı sunarak vatandaşları Çıldır Gölü'ne çekiyor. Nisan ayının ortasına kadar bu şekilde para kazanan kızakçılar, göl erimeye başlayınca köylerinin yolunu tutarak gelecek kışa kadar kızaklarına demir atıyor.