13 Ocak 2014 Pazartesi

PARKİNSONDA ÇIĞIR AÇAN VİRÜS TEDAVİSİ



Bilim insanları, beynin hareket merkezine virüs enjekte ederek dopamin hormonu üretimine süreklilik kazandırdı. 16 yıllık çalışma ürünü yöntem, 15 denek üzerinde olumlu sonuç verdi.

2014 ALTIN KÜRE (GOLDEN GLOBE) ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU



Oscar'ın habercisi olarak kabul edilen Altın Küre Film ve Televizyon ödülleri, Los Angeles'ta sahiplerini buldu. 71'nci Altın Küre ödüllerini kazananlar, Beverly Hills Hilton'da düzenlenen görkemli ödül töreniyle açıklandı.

PARKLAR AKIL SAĞLIĞINI KORUYOR



İngiliz bilim insanları, yeşil alanların, akıl sağlığı üzerinde kalıcı ve olumlu etkisi olduğunu belirledi. ‘Environmental Science and Technology’ dergisinde yayımlanan araştırma, şehirlerdeki parkların, halk sağlığı açısından önemini ortaya koydu.

CANAN TOLON'A LONDRA'DA BÜYÜK SERGİ



Londra'daki çağdaş sanat vakfı Parasol, Türkiye resim sanatının önemli isimlerinden Canan Tolon'un kapsamlı bir kişisel sergisine evsahipliği yapacak.

SAĞLIK DEPOSU KIRMIZI PANCAR

Kırmızı pancarın saç dökülmesi, sedef, egzama, ürtiker, kurdeşen ve karaciğer hastalıkları ile vücutta kaşıntının önlenmesinde faydalı olduğu öğrenildi. Cildi güzelleştiren kırmızı pancar, kalp hastalıklarından da koruyor.