23 Ocak 2014 Perşembe

TARİHİ KÖYDE RESTORASYON ÇALIŞMALARI



UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Safranbolu ilçesindeki Yörük köyünde bulunan 32 kültür varlığı restore edilecek.

PİCASSO İSTANBUL'A GELİYOR



Pera Müzesi, 2010 yılında gerçekleştirdiği ve Türkiye’de ilk kez sergilenen “Picasso - Suite Vollard” gravürler serisinden sonra, 20. yüzyılın efsane sanatçısı Pablo Picasso'yu, "Picasso: Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler" ile yeniden ağırlayacak.

SİGARA TÜKETİMİ YÜZDE 15 AZALDI



Türkiye'de kapalı alanlarda sigara içme yasağının uygulanmaya başladığı 2008 yılından bu yana sigara tüketimi yüzde 15 azaldı. Tiryakilerin tükettiği sigara miktarı 2008 yılında 107,8 milyar adet iken, bu rakam geçen yıl 91,7 milyar adet oldu. Başka bir ifadeyle tiryakiler 2008 yılına göre, 16 milyar 199 milyon adet daha az sigara tüketti.

FELÇLİ HASTALARIN UMUDU!



ODTÜ Teknokent Yönetim A.Ş. şirketlerinden Bama Teknoloji’nin 2010 yılında TÜBİTAK’ın da desteğiyle ürettiği ’Robogait Rehabilitasyon Cihazı’, Alanya Devlet Hastanesi’nde 10 ayda felç, omurilik, beyin hasarı, nörolojik ve ortopedik rahatsızlıklardan dolayı yürüyemeyen 150 hastanın tedavisine katkı sağladı.

MİGREN HASTALARI 'MIKNATISLI TEDAVİDEN YARARLANABİLİR'



İngiltere'de bazı migren türlerinin manyetik titreşimle tedavisi için mıknatıslı bir aygıt kullanılabileceği açıklandı.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ BURSA'DA AÇILIYOR



Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan "Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi" kapılarını 25 Ocak Cumartesi günü açacak. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 18 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin kente prestij katacağını söyleyerek, bu merkezin Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın da ilk 5 merkezinden biri olacağına dikkat çekti
TÜYAP Fuar Alanı'nın yanında yapımına 2012 yılında başlanan Türkiye'nin en büyük Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde sona gelindi. Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi hedefleyen Bilim ve Teknoloji Merkezi, 25 Ocak Cumartesi günü kapılarını açacak.

RUS BİLİM ADAMLARI SESSİZ ASFALT GELİŞTİRDİ



Rus bilim adamlarının, özel bileşenler yardımıyla ortaya çıkardıkları “Sessiz Asfalt” Avrupa Birliği'nin gerçekleştirdiği yarışmada ödül aldı.