18 Ağustos 2011 Perşembe

ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETİLECEK

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Avdan Köyü'nde bulunan Katı Atık Depolama Tesisleri'nde elektrik enerjisi üretimi başlattı. Günde ortalama 500 ton çöpün toplandığı kentte, metan gazından 7 bin konuta yetecek kapasitede elektrik enerjisi üretilecek.

EFSANE ŞARKILARIN BESTECİSİ GELİYOR

Ünlü şarkıcı ve besteci Paul Anka, ING Özel Bankacılık sponsorluğunda 14 Kasım Pazartesi akşamı saat 21.00’da Sütlüce’deki Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.

“GEÇ GELEN ALTIN PORTAKALLAR”

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, darbe nedeniyle yapılamayan 1979 ve 1980 film yarışmalarının ödülleri, sansüre karşı tepki olarak ''Geç Gelen Altın Portakallar'' başlığı altında sahiplerine dağıtılacak.

VE İLK YERLİ UYDU UZAYDA!

Türkiye'de tasarlanan ve üretilen ilk yer gözlem uydusu RASAT'ın Rusya'dan uzaya başarıyla fırlatıldığı haberi TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'nde (TÜBİTAK UZAY) gelişmeleri izleyen TÜBİTAK personeli tarafından büyük coşkuyla karşılandı.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN 40 BİN SU KABI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı sıcaklıkların artmasıyla susuzluk sıkıntısı yaşayan sokak hayvanları için 40 bin su kabı dağıtacak. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, su kapları, sokak hayvanları için oluşturulmuş "Susuyorum ama konuşamıyorum'' sloganıyla gelecek günlerde 81 ilde dağıtılmaya başlanacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı taşra teşkilatı aracılığıyla dağıtılacak su kaplarının verildiği mahalle halkınca sahiplenilmesi ve amacına uygun olarak sokak hayvanlarına hizmet edebilmesi sağlanarak, sokak hayvanlarının açlık ve susuzluktan ölmelerinin önüne geçilebilecek, rahat yaşamaları için uygun ortam oluşturulmuş olacak.

HAVAALANLARINDA UÇAK GÜRÜLTÜSÜNE SON

Alman mühendisler, uçakların havaalanlarında indikten sonra terminal binasına yanaşırken ve kalkış için piste giderken motorlarını çalıştırmasına gerek bırakmayacak elektrikli tekerlek sistemi geliştirdi.