19 Temmuz 2010 Pazartesi

MANDELA 93 YAŞINA GİRDİ

Güney Afrika'da ırk ayrımına dayalı rejimle mücadelenin sembolü olan eski Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın doğum günü ülkede iyilik ve dayanışma günü olarak kutlanıyor.

EN 'DOĞAL' ZAMANLAR

İzmir'deki benekli sırtlanın Türkiye'de hayvanat bahçesinde doğan ilk yavru olduğu açıklandı.

AYA ELENİA KİLİSESİ TURİZME KAZANDIRILIYOR

Milattan sonra 327 yılında Bizans İmparatoru Konstantin'in annesi Helena tarafından yaptırılan Aya Elenia Kilisesi, yapılan restorasyon çalışmalarıyla tekrar Konya tarihi ve turizmine kazandırılıyor.

ROBBIE WILLIAMS 15 YIL SONRA TAKE THAT'E DÖNDÜ

İngiliz şarkıcı Robbie Williams, 15 yıl önce tatsız ve gergin bir şekilde ayrıldığı grubu Take That'e geri döndü. Grup, kurulduğu dönemdeki beş üyesi ile yeni bir albüm kaydettiğini ve albümün Kasım'da piyasaya çıkacağını duyurdu.

MATEMATİK ZEKASI ALTIN MADALYA GETİRDİ

Her yıl farklı ülkede düzenlenen Dünya Matematik Olimpiyatları bu yıl Kazakistan'da 96 ülkenin katılımıyla 7-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapıldı. Olimpiyatlarda Türkiye'yi, Türkiye Bilimsel Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından oluşturulan 6 kişilik Matematik milli takımı temsil etti. Takımdaki öğrencilerinden biri olan Pınar Koleji Özel Çağlayan Fen Lisesi lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Üçer, büyük bir başarı göstererek altın madalya kazandı.      

SIRBİSTAN'LA 750 MİLYON EUROLUK ANLAŞMA

Türk inşaat firmalarının Sırbistan’da toplam değeri 750 milyon euroyu bulan taahhüt için iyi niyet anlaşmaları imzaladı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’ndan (DEİK) yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Sırbistan Başbakanı Mirko Cvetkoviç’in resmi davetlisi olarak gittiği ziyaret sırasında DEİK üyesi Mak-Yol, Yüksel ve Kolin İnşaat’ın toplam değeri 750 milyon euroyu bulan taahhüt işi için iyi niyet anlaşmaları imzaladığı kaydedildi.

ÜNİVERSİTE OYUNLARI ŞİMDİDEN HAYATLARINI DEĞİŞTİRDİ

Erzurum'daki yüzlerce gencin yaşamı, Uluslararası Üniversite Kış Oyunları (UNIVERSIADE) 2011’le değişti. Artık mahalle aralarında futbol oynamayan, boş vakitlerini kahve köşelerinde geçirmeyen gençlerin mekanı bir zamanlar adını dahi duymadıkları buz sporları oldu.