25 Temmuz 2012 Çarşamba

SCORPIONS GERİ GELİYOR

46 yıllık müzik serüvenlerinin sonunda 2010 yılında dağılma kararı alan Scorpions, hala sürmekte olan 3 yıllık Farewell dünya turnesine başladı.

TÜBİTAK BİLİM, ÖZEL VE TEŞVİK ÖDÜLLERİ AÇIKLANDI

TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülleri sahipleri belli oldu. TÜBİTAK Bilim Kurulu'nca bu yıl 3 bilim ödülü, 1 özel ödül ve 11 teşvik ödülü verildi.

MALATYA FİLM FESTİVALİ'NDE KISA FİLM HEYECANI!

Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu yıl 9-15 Kasım 2012 tarihleri arasında üçüncü kez düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali'nde kısa film heyecanı başlıyor!
Tüm amatör ve profesyonel kısa filmcilerin katılabileceği Ulusal Kısa Film Yarışması'nın son başvuru tarihi 16 Eylül 2012.

DENİZ KAPLUMBAĞALARININ YUVA SAYISI SEVİNDİRDİ

Türkiye'nin, 21 deniz kaplumbağaları yuvalama alanı bulunurken, bu alanların bulunduğu sahillerde gerçekleştirilen 2012 yılı yuva sayımlarında, 2 bin 400 civarında deniz kaplumbağası yuvası tespit edildi.

''KÜTAHYA'NIN KAPADOKYA'SI'' TURİZME KAZANDIRILIYOR

Simav ilçesinde, Kapadokya'daki peri bacası oluşumlarına benzer doğal yapılar bulunan ''Periler Vadisi''nin turizme kazandırılması amacıyla 2,6 kilometre uzunluğunda yol açılarak, halkın hizmetine sunuldu.

"YÜZDE YÜZ YERLİ" YAPAY DİŞ KÖKÜ

İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Katiboğlu tarafından tasarlanan yeni yerli "implant" (yapay diş kökü) yüzde 99'u yabancı olan diş "implantı" pazarına bir alternatif olarak girmeye hazırlanıyor.

YAŞAR KEMAL'İN YENİ ROMANI ÇIKIYOR!

Yaşar Kemal, 10 yıldır beklenen son romanını tamamladı. 'Bir Ada Hikayesi'nin dördüncü cildi olan 'Çıplak Deniz Çıplak Ada' Yapı Kredi Yayınları tarafından sonbaharda yayımlanacak.