28 Mayıs 2013 Salı

DÜNYA ‘RÜZGARI’ KEŞFEDİYOR



Rüzgâr enerjisi hızla bütün dünyaya yayılıyor. Bu tükenmez enerji kaynağından elektrik üretilen ülkelerin sayısı yüzü geçti. Doğu Avrupa ve Latin Amerika ülkeleri de 'rüzgârı keşfedenler' arasına girdi.

DÜNYANIN İLK LEGO OKULU AÇILIYOR



Lego, çocuklara özel yaratıcılık ve oyun üzerine yoğunlaşan evrensel eğitim standartlarına uygun yeni bir okulu Danimarka'da açmaya hazırlanıyor.

YARADA ERİYEN ELEKTRONİK İLAÇLAR GELİYOR



Bilim insanları, yeni nesil ‘elektronik ilaçlar’ geliştirmek için çalışıyor. Yaraya yerleştirilecek olan uzaktan kumandalı cihazlar, geleneksel ilaçlara dayanıklı bakterileri ısı yayarak öldürecek ve daha sonra eriyerek iz bırakmadan yok olacak.

SALT'TA UZUN PERŞEMBE



SALT Beyoğlu, SALT Galata ve SALT Ulus, her ayın son Perşembe'si saat 22.00'ye kadar açık. Uzun Perşembe'lerde ücretsiz sergi, açık sinema ve bina turları meraklısını bekliyor.

KONSER BİLETLERİ SATIŞTA



Dünya çapında geniş bir hayran kitlesine sahip olan Barbadoslu ünlü şarkıcı Rihanna'nın "Diamonds World Tour" kapsamında, 30 Mayıs'ta İstanbul'da vereceği konser için ek biletler satışa çıktı.

FELÇ TEDAVİSİNDE KÖK HÜCRE UMUDU



Geçirdikleri felç sonucunda ciddi şekilde engelli olan beş hasta, beyinlerine kök hücre zerk edilmesi ardından iyileşme belirtileri gösterdi.

GOOGLE’IN EN SON KEŞFİ: GALAPAGOS



Google, haritalarına ekleyeceği en son yer olarak Pasifik Okyanusu’nda Ekvator çizgisinin 926 km batısında kalan Galapagos takımadalarını seçti.