2 Şubat 2011 Çarşamba

DÖVİZLİ ASKERLİKTE YENİ ŞANS

Yurt dışında yaşayıp dövizli askerlik kapsamından çıkarılanlar veya bu hizmetten yararlanma şartlarını kaybedenlerin 10 bin avro ödemeleri ve temel askerlik eğitimini yapmaları halinde, askerlik hizmetini yapmış sayılmalarını öngören yasa teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

GONCOURT ÖDÜLÜ MICHEL ROSTAIN'A

Fransa'nın en prestijli edebiyat ödülü Goncourt, bu yıl ''Le Fils'' isimli romanıyla Michel Rostain'a verildi.

TİRYAKİLERE AİLE HEKİMLERİNDEN DESTEK

Pilot bölge olarak seçilen Ankara'nın Sincan ilçesinde sigarayı bırakmak isteyenlerin aile hekimlerinden yardım alabilecekleri bildirildi.

VAN'A DENİZ OTOBÜSÜ GELİYOR

3 bin 713 kilometrekarelik yüz ölçümü ile Türkiye'nin en büyük gölü olan ve yöre halkı tarafından ''deniz'' olarak anılan Van Gölü'nde yat turizmini başlatmak ve su sporlarını desteklemek amacıyla hazırlanan ''Küçük Tekne Bakım ve Barınma Yeri'' projesine Ulaştırma Bakanlığı da destek verdi.

2011 YILININ EN İYİ 15 YERLİ İNTERNET GİRİŞİMCİSİ AÇIKLANDI

Etohum, internette yerli üreticilerin, yaratıcılıklarını ve girişimci ruhlarını kullanarak bir iş geliştirmelerine destek olma adına yatırımcılar ile girişimcileri buluşturan bir çevrim içi portal. Bu sene 1000 internet girişimcisi, yatırım elde edebilme adına, elemelere katıldı. 200 adayla yüz yüze görüşmeler yapıldı ve bunlar arasından seçilen 40 girişimci sektörün önde gelen isimlerinin yer aldığı bir jüriye sunum yaptılar. Jüri'nin seçtiği 15 girişimci ise oluşturulan 250bin TL'lik fondan yatırım alma şansı kazandı.

BECERİ’10 PROJESİ HATAY’DA İSTİHDAMI ARTIRACAK

Türkiye’nin kronikleşmiş işsizlik sorununa çözüm getirmek amacıyla hazırlanan Beceri’10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi Hatay’da başlatıldı.

SOKAK ÇOCUKLARINI SPORLA TOPLUMA KAZANDIRIYOR

Serhat Enyüce, sokak çocuklarından oluşturduğu takımı Türkiye şampiyonu yaptı, imkansızı başardı ve büyük başarılara imza attı.