24 Şubat 2010 Çarşamba

DÜNYA SAATİ'NDE KADIKÖY

WWF Türkiye'nin küresel ısınmaya dikkat çekmek için yürüttüğü kampanya kapsamında; 27 Mart Cumartesi günü Kadıköy Belediyesi ve bağlı kuruluşlarındaki tüm dekoratif aydınlatmalar 20:30-21:30 saatleri arasında kapatılacak.

2007 yılında Avustralya’da başlayan Dünya Saati hareketine, 2009 yılında 88 ülke destek, 4.000’in üzerinde şehir, ilçe ve belediye destek verdi. 2009 yılında dünyanın tüm başkentleri ve metropollerinde firmalar, belediyeler ve kurumlar ışıklarını kapatarak ya da enerji kullanımlarını düşürerek, küresel iklim değişikliğine karşı sembolik bir hareketle bu konuda liderlik üstlendi. Eyfel Kulesi (Fransa), Piramitler (Mısır), Kurtarıcı İsa Heykeli(Brezilya) gibi uluslararası alanda ülkelerini temsil eden pek çok görkemli yapının ışıkları yerel yönetimlerin de katılımıyla bir saatliğine kapatıldı.

Kadıköy Belediyesi’nin küresel ısınmayla mücadele amacıyla yürütülen bu kampanyaya destek verdiğini açıklayan Kadıköy Belediyesi Başkanı Selami Öztürk, “ Küresel ısınmayla mücadele konusunda toplumun her kesimine görev düşüyor. Kadıköy Belediyesi olarak küresel ısınmanın önlenmesi ve çevre korunmasına destek için çeşitli projeler ürettik. Örneğin, daha fazla temiz enerji kullanmak için parklarımızın aydınlatılmasında güneş enerjisinden yararlanmak için hazırlık yapıyoruz. Çevre kirliliğine yol açan plastik poşet kullanımını yasaklıyor, doğa dostu torbalar kullanıyoruz, atık suları arıtma ve yağmur sularını toplama çalışmalarımız var, havaya karbon salınımını azaltmak için çalışmalarımız sürüyor. Enerji tasarrufu için belediye ve bağlı kuruluşlarımızda enerji verimliliğini arttırmaya yönelik planlarımız var. Başta Kadıköy halkı olmak üzere, tüm Türkiye’yi küresel ısınmayla mücadele için yaşam biçimlerimizi yeniden gözden geçirmeye çağırıyorum. WWF-Türkiye tarafından gerçekleştirilen Dünya Saati Kampanyası , bu konuda atacağımız başka bir adım olacak. 27 Mart Cumartesi günü 20:30-21:30 saatleri arasında hep birlikte küresel ısınmayla mücadeleye dikkat çekmek için herkesi destek olmaya çağırıyorum” dedi.

NTVMSNBC

İSPANYA İLE VİZE ANLAŞMASI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya ile iş adamları, akademisyenler ve sanatçılara beş yıllık çok girişli vize verilmesine ilişkin mutabakata varıldığını bildirdi.

İspanya temaslarını sürdüren Başbakan Erdoğan, Cordoba’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. 2. İspanya-Türkiye Hükümetlerarası zirvesinde ne gibi somut adımların atıldığına ilişkin soruyu yanıtlayan Başbakan Erdoğan, zirveye 10 bakanla katıldığını anımsattı.

Erdoğan, gerek heyetlerarası gerekse karşılıklı olarak yapılan görüşmelerin verimli geçtiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bizim için çok çok önemli olan vize konusunda özellikle işadamlarımıza beş yıl içinde çok girişli vize konusunda aramızda mutabakat sağladık. Sadece işadamlarımız istifade etmeyecek, akademisyenlerimizin istifade etme imkanı olacak. Bunun yanında sanatçılarımızın istifade etme imkanı olacak. Bunun yanında Erasmus ile ilgili öğrencilerimizin istifade etme imkanı olacak. Bu konuda mutabakatımız oldu. Bir diğer yandan aramızda özellikle biliyorsunuz bizde 360-370 civarında biliyorsunuz İspanyol girişimci var. Bizim, İspanya’da 70 kadar girişimcimiz var. Müşterek olarak 3. ülkelerde yatırımlara girme imkanı olacak. Bu konuda güzel gelişmeler var. Özellikle enerji sektörüne yönelik attığımız adımlar var. gerek rüzgar enerjisinde, gerekse güneş enerjisinde hatta hatta nükleer enerjiyi takip ettiklerini, edeceklerini söylediler. Bunun dışında ulaşımla alakalı olarak karşılıklı görüşmeler yapıldı."

RADİKAL

TUĞBA KARADEMİR SERBEST PROGRAMA KALDI


Artistik patinaj bayanlar kısa programı bu sabaha karşı yapıldı. Tuğba Karademir, ilk 24 sporcu arasına girmeyi başararak serbest programda yarışmaya hak kazandı. Kim Yu-Na, muhteşem bir performansla ilk sırada yer alırken en ciddi rakibi Mao Asada tarafından takip edildi.

"Bazaar İstanbul" isimli eser eşliğinde kayan Tuğba Karademir, kısa programda sırtındaki sakatlığa rağmen jüriden 50.74 puan topladı ve 21. sırayı alarak serbest programda yarışma hakkı elde etti.

Kısa programı Güney Koreli Kim Yu-Na, 78.50 puan ile ilk sırada tamamladı. Japon Mao Asada ikinci sırada yer almayı başardı.

48 saat önce annesini kaybeden Kanadalı Joannie Rochette ise günün en duygu dolu anlarının yaşanmasına sebep oldu. Herkesin uzun süre ayakta alkışladığı ve programına başlamadan hemen önce duygularına hakim olmakta zorlanan Rochette, göz yaşları eşliğinde ortaya koyduğu güzel performansla üçüncü sırada yer almayı başardı.

Vancouver Oyunları'nda artistik patinaj bayanlar serbest programı, cuma sabahı yapılacak.

POSTA

1000 KİŞİYE İŞ İMKANI

BU YIL 30 market açıp 1.000 kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Kiler

Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, “Yeni açılacak mağazalar için 25 milyon lira yatırım yapacağız. Grup, 2010’u yüzde 33 büyüme ve 1.1 milyar lira ciroyla kapatacak” dedi.

KİLER, bu yıl 25 milyon TL yatırım yaparak 30 yeni market açacak ve 1.000 kişiye iş yaratacak. Çalışan sayısını yeni marketlerle 5 bin 750’ye yükseltecek olan Kiler Perakende Grubu, 2010’u yüzde 33 büyüme ve 1.1 milyar lira ciroyla kapatmayı planlıyor. Eski mağazaların yenilenmesi için de 10 milyon liralık yatırım yapılacağına dikkat çeken Kiler Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, “2010 iş planımızda yer alan 30 yeni mağazanın 11’ini ilk çeyrekte açmış olacağız. Verimlilik esaslı büyüyerek bu yılı 192 mağazayla kapatacağız” dedi.

VATAN

"EN İYİ CANLI KONSER" ÖDÜLÜ U2'YE

Dünyanın en büyük rock grubu U2, "360 Derece" turnesiyle "En İyi Canlı Konser" ödülüne layık görüldü.

Londra'da düzenlenen ödül töreninde, turnenin prodüksiyon direktörü Willie Williams, "Yılın En İyi Işık Tasarımcısı" ödülünü alırken The Edge'in turnedeki gitar teknisyeni Dallas Schoo "Yılın Backline Teknisyeni" seçildi.

Müzikseverlere muhteşem bir görsel şölen sunan "360 derece" turnesindeki sahne, konser alanının her tarafından kusursuz görülebiliyor. 45 metre yüksekliğindeki sahne, herkese görüş yakınlığı sağlayan etkileyici ses-ışık sistemleri ve 400 metrekarelik silindir dev ekranlarıyla U2 efsanesinin konserini, unutulmaz bir deneyime dönüştürüyor.

TNN – AA

"MODA"DA ŞİMDİ DE 3D MODA

Film ve futbol maçlarından sonra, 3 boyutlu (3D) gösterimler moda dünyasını da etkisi altına aldı. İngiltere'nin ünlü markası Burberry, Londra Moda Haftası çerçevesinde bugün 3 boyutlu defile sunacak. Burberry'nin 2010 Sonbahar-Kış kreasyonunun sunulacağı Londra'daki defileyi, "oluşturulan tasarım alanlarıyla" New York, Los Angeles, Dubai ve Tokyo gibi şehirlerdekiler de izleyebilecek. Ön sırada oturan konuklar, 3D gözlüklerini takarak, kullanılan kumaşların dokularını ve kesimlerini daha yakından görebilecek. Burberry'nin baş tasarımcısı Christopher Bailey, 3D defilenin Sky kanalının işbirliğiyle yapıldığını söyleyerek, "3D tüm dünyadaki izleyicileri Londra'daki defile alanına getirecek ve renkleri, kumaşları görmelerini, ayrıca anın parçası olmalarını sağlayacak" dedi.

HABER TÜRK – AA