11 Ağustos 2010 Çarşamba

BENİM ADIM KIRMIZI' SARAYBOSNA SAHNESİNDE

Saraybosna Devlet Tiyatrosu, Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Orhan Pamuk'un 'Benim Adım Kırmızı' adlı romanının tiyatro uyarlamasını sahneleyecek.

HIRKA-İ ŞERİF, RAMAZAN'IN 10'UNCU GÜNÜ ZİYARETE AÇILIYOR

Hazreti Muhammed'in Hırka-i Şerif'i, 20 Ağustos'ta ziyarete açılacak. Hazreti Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye verilen ve miras yolu ile günümüze kadar gelen Hırka-i Şerif, Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii'nde ziyaret edilebilecek. 1400 yıldır büyük bir özenle korunan Hırka-i Şerif, geçtiğimiz Mayıs ayında onarıma alınmıştı. 3.5 ay süren titiz bir çalışmanın sonucunda onarılan Hırka-i Şerif, kendi muhafazasına konulacak.

SABAH

İNTERNET HIZI 3 KATINA ÇIKACAK

Türk Telekom tarafından BTK’nın onayına sunulan yeni tarifeler ile internette hız ve kotalar artıyor. Böylece son 5 yılda dört katına çıkan ADSL abone sayısı ile dünya sıralamalarına giren Türkiye maksimum hızlar ile de tanışıyor. Toptan olarak tüm pazara sunulacak yeni paketler ile 50 – 100 Mbps’e kadar hızlar sunmak mümkün olacak.

WHO: "DOMUZ GRİBİ SALGINI SONA ERDİ"

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), tüm dünyayı etkisi altına alan domuz gribi salgınının sona erdiğini duyurdu.

KLAVYELİ ATM'LER HİZMETTE

Yapı Kredi, Türkiye'de bir ilk olan, harf girişinin de yapılabildiği Klavyeli ATM'leri Ankaralı müşterilerinin hizmetine Kızılay, Dikmen, Kavaklıdere Tunalı, Yıldız ve Ankara Bahçelievler Şubeleri'nde sunmaya başladı.

BALKONDA ORGANİK TARIM

74 yaşındaki Kabil Karamehmetoğlu, organik bir yaşam sürebilmek için 5. kattaki evinin balkonunda 4 yıldır saksı içinde domates, salatalık, biber, kiraz ve limon yetiştiriyor

TAPU İŞLEMLERİ BİR SMS İLE TAMAM!

Mersin Tapu Sicil Müdürlüğünce, tapu işlemleri olan vatandaşların zaman kaybını önleyecek ''sms'' uygulaması başlatıldı.       

POPSAV'DAN ANLAMLI KONSER

Sanatçılardan dev adım... Tam 22 şarkıcı, sanatçıların konut sorununu çözecek ve huzurevinin de yapımını kapsayan proje için ücret almadan aynı sahnede buluştu.