20 Ağustos 2010 Cuma

SİNAGOGDA DOSTLUK İFTARI!

Türk Musevi Cemaati’nin Neve Şalom Sinogogu’nda düzenlediği iftar yemeğine konuşan Hahambaşı İsak Haleva, "Dinimiz, diyanetimiz farklı ama bizler bir bütünün tamamlayıcı unsurlarıyız. Bir güzelliğin değişik görüntüleri olabilmeyi başarabilmişiz. Bunu ne pahasına olursa olsun korumalıyız, güçlendirmeliyiz" diye konuştu.

ODTÜ'DEN DESTEK


Dünya Engelliler ve Dostları Girişim Derneği ve Ataşehir Belediyesi'nin işbirliği ile düzenlenen kampanyaya katılan ODTÜ Yaz Spor Okulu'ndan öğrenci ve çalışanlar, plastik kapaklar karşılığında verilen tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine törenle teslim etti.

TARİHİ ÇARK DÖNMEYE BAŞLADI

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, 1901 yılına ait bir kartpostaldaki görüntüsünden esinlenilerek orijinaliyle aynı boyutlarda inşa edilen çark faaliyete geçti.

ISPANAK ŞEKER HASTALIĞI RİSKİNİ AZALTIYOR

Ispanak, brokoli ve lahana gibi sebzeler şeker hastalığına yakalanma riskini de azaltabileceği belirlendi.

BEZ TORBA GÜZELDİR

Bez torba kullananlar özel bir internet sitesi açtı... "Dünyayı Bez Torbanda Taşı" projesi adını verdikleri çalışma ile herkesi bez torba kullanmaya davet ediyorlar...

TÜRKİYE'NİN İLK 'ADA MÜZESİ' OLACAK

Balıkesir’in Erdek ilçesi açıklarındaki Zeytinliada’nın, "Arkeopark Projesi" uygulanarak Türkiye’nin ilk "Ada Müzesi" olması planlanıyor.

TORONTO'DA İSTANBUL VURGUSU

Bu sene 9-19 Eylül tarihleri arasında 35.’si düzenlenecek Toronto Uluslararası Film Festivali, Kentten Kente (City to City) bölümünde İstanbul’u ağırlıyor.

"TUZSUZ OLSUN" DİYEBİLECEĞİZ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ertuğrul Ercan tarafından, hipertansiyon sıklığının azaltılması için ulusal beslenme politikası belirlenmesi amacıyla hazırlanan projesinin, Uluslararası Hipertansiyon Derneği'nce incelenmek üzere kabul edildiği bildirildi.

SİLAHTAR MUSTAFA PAŞA KERVANSARAYI 17 EYLÜL'DE SANATSEVERLERİ BULUŞTURUYOR

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bulunan Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda 3 yıl önce başlatılan restorasyon çalışmaları, çevresindeki iş yerleriyle evlerin kamulaştırma sorunu nedeniyle bir yıl gecikmeli de olsa tamamlandı.

17. yüzyıldan kalan tarihi yapı, yenileme çalışmalarının ardından 17 Eylül'de gerçekleştirilmesi planlanan 'Melita'dan Battalgazi'ye Tarih, Arkeoloji, Kültür Sanat Günleri' etkinliğiyle kapılarını yeniden açacak. 1637 yılında Battalgazi ilçesinde Silahtar Mustafa Paşa tarafından yaptırılan, dönemin padişahı 4. Murat'a hediye edilen kervansaray, gerçekleştirilecek etkinlikle yurt içinden ve dışından çok sayıda sanatsevere ev sahipliği yapacak.