23 Aralık 2010 Perşembe

GERİ GELEN MUTLULUKLAR

Gazete kağıdı size bir kalem olarak geri gelse? Ya da bir derginin sayfaları ofisteki masanızda kalemlik olarak dursa? WWF-Türkiye’nin resmi alışveriş sitesi Panda Dükkan’dan alacağınız doğa dostu ürünlerle hem doğaya farklı bir gözle bakacak hem de WWF-Türkiye’nin doğa koruma çalışmalarına katkıda bulunmuş olacaksınız.

SÜTTEKİ BİR MADDE DİYABET RİSKİNİ DÜŞÜRÜYOR

Amerikalı bilim adamları, sütteki bir maddenin diyabet riskini düşürdüğünü belirledi.

İŞ SANAT'TA 100 NURİ İYEM

Türk resim sanatında kendi ekolünü oluşturmuş ender sanatçılardan biri olarak kabul edilen Nuri İyem’in (1915-2005), çeşitli kişi ve kuruluşlara ait koleksiyonlarda bulunan binlerce eseri arasından seçilen 100 yapıtı, 24 Aralık'ta İş Sanat Kibele Sanat Galerisi’nde açılacak olan sergide bir araya geliyor. Sergide, izleyici derinden kavrayan yapıtları, örnek sanat yaşamı, sanat felsefesi, girişimleriyle yaklaşık 1940’lardan bu yana hemen her dönemde adından söz ettiren, Türk resim sanatının efsane ustaları arasında yer almayı başaran Nuri İyem’in eserleri sanatseverlerle buluşuyor.

İŞ KURMAK İSTEYENE 27 BİN TL HİBE

KOSGEB ve İŞKUR'un ortaklaşa düzenledikleri Girişimcilik Proje Destek Programı kapsamında, iş kurmak isteyen girişimcilere 27 bin lira hibe verilecek. Girişimciler, işlerini kurduktan sonra 1 yıl sonra 36 ay vade ile faizsiz 70 bin lira kredi de kullanabilecek.

GALATA'DA MODA GÜNLERİ BAŞLADI

Beyoğlu Belediyesi ile Moda Tasarımcıları Derneği işbirliğiyle düzenlenen "7. Galata Moda Festivali" başladı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, festivalin Tepebaşı'nda kurulan çadır mağazadaki açılışında, Beyoğlu'nun, geçmişte modanın merkezi olduğunu söyledi. Modacı Bahar Korçan da festivalin, özellikle genç tasarımcılara kendi pazarlarını yaratmaları için pozitif organizasyon olduğunu söyledi. Moda Çadırı, 26 Aralık'a kadar 10.00- 21.00 saatleri arasında gezilebilecek.

SABAH

ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE’ ÜNLÜLER ÇANTA TASARLADI

Avrupa'nın bir numaralı çanta markası Eastpak'in tüm Avrupa genelinde eş zamanlı yürüttüğü 'Eastpak Artist Studio' projesi kapsamında ünlü isimler bir araya geldi ve 'Çocuklar Gülsün Diye' kampanyasına bağışlanmak üzere özgün tasarımlar yaptı.

LİSE ÖĞRENCİLERİNE OYUN TASARLAMAYI ÖĞRETECEK

Lise öğrencilerine bilgisayar oyunu tasarlamanın öğretildiği Bilgisayar Oyunu Atölyesi’ne kayıtlar başladı.

A.Ü. KEMOTERAPİ MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’nde kurulan Kemoterapi Ayakta Tedavi Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Atatürk Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, yeni açılan merkezle hastaların tedavi sürecinde fiziki bakımdan evlerindeymiş gibi rahat ettirileceğini söyledi.