8 Ağustos 2011 Pazartesi

İTÜ'DE 'HAVACILIK YAZ OKULU' BAŞLIYOR

İstanbul Teknik Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü (İTÜ SAVTEK) tarafından 5-16 Eylül tarihleri arasında üniversitenin Ayazağa Yerleşkesi'nde akademisyen, sanayici ve yetenekli öğrencilerin katılımıyla ''Havacılık Yaz Okulu'' düzenlenecek.

GÜREŞTE ALTIN VE BRONZ MADALYA

Polonya da düzenlenen Pytlasinski Uluslararası Grekoromen güreş turnuvasına katılan (A) Milli Güreş Takımı, 1 altın, 1 de bronz madalya kazanarak yurda döndü.

BEŞ YILDA 3 BİN 610 TARİHİ ESER İADE EDİLDİ

Yasadışı yollardan yurtdışına kaçırılan tarihi eserlerin iadesi için etkin bir mücadele sürdüren Kültür Bakanlığı, 2011 yılının ilk yedi ayında toplam 1883 eserin Türkiye’ye dönmesini sağladı. İade edilen eserlerin 1865’ini Sırbistan’ın Batrovçi sınır kapısında ele geçirilen sikkeler oluştururken, bu yıl içinde İngiltere’den 17, Almanya’dan da bir tarihi eser, Anadolu topraklarına döndü.

'TİYATRO AŞKINA' BAKANLIKTAN DESTEK

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2011-2012 sanat sezonunda özel tiyatrolara 3 bin 500 TL destek verecek.

ALAÇATI'DA HEYECAN BAŞLIYOR

Pegasus Airlines Surf & Sound Spor ve Müzik Festivali bünyesinde, Türkiye Yelken Federasyonu 2011 faaliyet programında yer alan, Profesyonel Windsurf Birliği‘nin (PWA) Windsurf Dünya Kupasının altıncı ayak yarışları Çağla Kubat Windsurf Academy’de 8-13 Ağustos tarihlerinde Alaçatı Belediyesi desteği ve Sportworks organizasyonu ile gerçekleşecek.