14 Haziran 2010 Pazartesi

FAZIL SAY'LA YAZ'A MERHABA

ENKA Kültür Sanat’ın 22 yıldır yaz, kış ve bahar olmak üzere yılda üç kez düzenlediği etkinlikler dizisinin yaz programı Fazıl Say konseriyle başlıyor. 25 Haziran - 23 Temmuz arasında yapılacak etkinlik programında altı tiyatro temsili ve üç konser yer alıyor.

EMANET KAMERAYLA ÖDÜLLÜ FİLM ÇEKTİLER

Çocukluk arkadaşı olan bir grup lise son sınıf öğrencisi, kurdukları ''Paydos'' isimli kısa film ekibi ile amatörce kısa belgesel nitelikli filmler çekmeye başladılar. Ozan Meşeci, Halil Lekesiz, Arif Akçalı, Barış Güngör, Uğurcan Bilici, Ahmet Tokmak, Taha Tokmak ve Hakan Kayhan'dan oluşan ekip, 6 kısa metrajlı film çekti. Kayseri Lisesi Edebiyat Öğretmeni Salih Ataoğlu'nun desteğiyle filmler çeken genç sinemacılar, uyuşturucu veya maddi sıkıntılar gibi sorunlara dikkat çekmeye çalışıyorlar.       

MEMURA EK ZAM GÖRÜNDÜ

Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emekli maaşlarına, haziran ayı enflasyon rakamlarına göre ay başında ek zam yapılması gündemde. Devlet memuru, sözleşmeliler ve memur emekli maaşlarına yılın ilk yarısında yüzde 2.5 zam yapılmış ve bütçede tüketici fiyat artışının, bu zammı aşması halinde, aradaki farkın geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da maaşlara ek zam olarak yansıtılacağı belirtilmişti. Ancak ocak-mayıs dönemindeki tüketici fiyat artışı, yüzde 4.17 olarak gerçekleşerek memura yapılan yüzde 2.5’lik zam oranı oldukça aştı.