14 Mart 2010 Pazar

11’E 10 KALA'YA NÜRNBERG'DEN ÖDÜL

Bu yıl on beşincisi düzenlenen Nürnberg Türkiye/Almanya Film Festivali’nde yönetmenliğini Pelin Esmer’in yaptığı 11’e 10 Kala, En İyi Film Ödülü’nü aldı. Film aynı zamanda Sinema Yazarları Ödülü’nün de sahibi oldu.

MUCİZE DOKTOR HERKESİ 'AYAĞA' KALDIRDI

Vakıf Gureba Hastanesi doktorlarından Yusuf Kalko, 3 yıldır kullandığı özel teknikle "bacağı kesilecek" denilen hastaları yürütmeyi başardı. Tüm dünyadan hasta başvuruları alıyor.

ODTÜ'DE BİLİM ŞENLİK YAPIYOR!

ODTÜ'nün, her yaştan meraklıya bilimi yakından tanıma fırsatı sunduğu Bilim Şenliği'nin beşincisi başladı

MUCİZE BULUŞA BÜYÜK DESTEK

Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi’nin (UNAM), iyileşemeyen yara ve yanıkların tedavisi için geliştirdiği nanoteknoloji tabanlı yeni malzemeye tıp dünyasından destek geldi.

Kapanmayan yaraların tedavisinin hekimlerin önemli bir handikapı olduğunu belirten Op. Dr. Şefik Erşan, “Bunlar, oldukça başarılı yöntemler. Geliştirilen yeni yöntemin, özellikle diyabet ile kangren yaralarında ve kapanmayan yaraların tedavisinde başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

MARDİN TAŞI AMERİKA YOLCUSU


Yasemin Künteci, 30 yıl önce banka müdürü olan babasının tayininin çıkması üzerine Mardin'den ayrılarak İstanbul'a yerleşti ancak memleketine vefa borcunu ödemek için geçen yıl kurduğu fabrikada Mardin taşı üretmeye başladı.

MİLYON DOLARLIK 'GİZLENMİŞ HAZİNE'

2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen Macaristan'ın Pecs kentinde "Gizlenmiş Hazineler" adı altında, dünyanın en kapsamlı pul koleksiyonu sergileniyor.       

Sanat ve Edebiyat Evinde sergilenen koleksiyonda, 1840-1841 yıllarına ait, dünyanın ilk kullanılmış pulu bulunuyor. Ayrıca ''Black Penny''nin yanı sıra dünyanın en pahalı ve eşine nadir rastlanır pulları da sergilenenler arasında...

Macaristan'nin güneyinde yer alan şehirdeki, milyonlarca dolar değerindeki bu sergi, 19 Marta kadar açık.

NTVMSNBC

HIZLI TRENDEN 10 LİRAYA BİLET

Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) hizmete girmesinin birinci yıl kutlandı.

YHT, bir yıl boyunca yaklaşık 4 bin 500 sefer yaptı ve dünyanın çevresini 28 kez dolanacak uzunlukta 1 milyon 100 bin kilometre yol kat etti.