4 Mart 2010 Perşembe

‘MANGA BU ŞARKIYLA İLK 5’E GİRER’

Türkiye’yi 55. Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil edecek olan maNga grubunun şarkısı ‘We Could Be The Same’ dün akşam kamuoyuna tanıtıldı. Şarkıyı beğenen müzik otoriteleri ‘Hedef ilk 5 olmalı’ diye konuştu

SGK'LIYA DİŞ MÜJDESİ

Danıştay 10. Dairesi, genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin, serbest diş hekimliklerine veya kurumla sözleşmesi olmayan sağlık kuruluşlarına sevk edilebilmeleri için, önceki düzenlemelerde öngörülen 30, 45 ve 90 gün olan tedavi bekleme sürelerini iki katına çıkaran ve sevk için sağlık kurulu raporu şartı getiren genelgenin yürütmesini durdurdu.

PASİF EVLER TÜRKİYE'YE GELİYOR

Yıllık 51 milyar euro'luk cirosuyla dünyanın en büyük kimya şirketi olan BASF, konutların ısınma faturalarını sıfıra indiren ‘pasif ev' teknolojisini Türkiye'de hayata geçiriyor.

'DÜNYA ENGELLİLER VAKFI' KURULDU

Metin Şentürk, Necdet Öztürk, Fulya Şentürk ve Mustafa İlrak tarafından kurulan DEV'de Şentürk başkan ve Öztürk de başkan yardımcısı oldu. Vakfın yönetim kurulunda Şentürk ve Öztürk'ün yanı sıra Fikret İnan, Bilgin Özkaynak, Ercan Saatçi, Mustafa İlbak ve Birol Güven de yer alıyor.

DEV; din, dil, ırk, cinsiyet ve engel grubu farkı gözetmeksizin ''haklar temelinde'' insana hizmeti ilke edindi. Projelerle, dünya engellileri adına ''kabul ve ilan edilmiş standartlarda'', ''dünya hareket özgürlüğü'' sloganıyla, dünya engellileri adına ve yararına hizmet edilecek.

NTVMSNBC

!F ŞEHİRLERİ VE ÜLKELERİ BİRBİRİNE BAĞLADI

!f İstanbul bu yıl yalnızca İstanbul ve Ankara'da değildi, festival 15 kentteki sinemaseverleri örgütledi ve yeni bir sinema ağı kurarak sessiz sedasız bir devrime imza attı. Dijital teknoloji sayesinde, filmlerin daha önce gidemedikleri yerlerde gösterilmelerini sağlayacak yeni bir dağıtım modeli kuruldu.

Dünyada ilk defa, festivalin 5 en gözde filmi Fas'tan Anadolu'ya, Kıbrıs'tan Filistin'e kadar geniş bir coğrafyada İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı katkılarıyla gerçekleşen '!f ²: İstanbul’dan Canlı' projesi ile 15 şehirde 3000’den fazla izleyiciye ulaştı. Sadece Batman’da 500’ün üzerinde bilet satışının gerçekleşti. Her şehirde, o şehrin en hareketli kültür sanat gruplarıyla ortaklıklar kuruldu.

FERRARİ DE YEŞİLLENDİ

Otomotiv teknolojisinde dünyanın önde gelen markalarından olan Ferrari, şaşırtıcı bir hamleyle ‘hibrit’ otomobil pazarına giriyor. Hy-Kers konseptinin seri üretime geçirilip showroom’lara çıkması 3-5 yıl alacak.

Benzin ve elektrikle çalışan hibrit Hy-Kers modelinde ‘performans odaklı’ bir yaklaşım tercih edildiği, yüksek teknoloji kullanılarak performansta bir düşüş olmadan emisyon ve yakıt tüketminin azaltıldığı kaydedildi.

PİYANİST UĞURLU DİYARBAKIR'DA DİNLEYİCİLERİNE UNUTULMAZ ANLAR YAŞATTI


Piyano müziğini Anadolu'nun güzel ezgileri ile buluşturan ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde verdiği konserle davetlilere unutulmaz anlar yaşattı.

"İstanbul Kanatlarımın Altında" adlı film müziği ile tüm dikkatleri üzerine çeken ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, Diyarbakır'da sevenleri ile buluştu. Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde sevenlerine unutulmaz dakikalar yaşatan Uğurlu Türkiye'nin kültür mozaiğini müziği ile dile getirdi.