12 Ağustos 2014 Salı

DOĞAL SİT ALANLARINDA HES YAPILAMAYACAK



Doğal SİT alanlarında planlanan HES projelerinin gerçekleştirilmesine yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölge komisyonlarına gelen başvuruların değerlendirilmesinde uyulacak ilke kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.  Kararda, ‘doğal SİT alanı olan bölgelerde HES yapımına izin verilmeyeceği’ belirtildi.

GÜNEŞ ENERJİLİ 'PEHLİVAN'



Trakya Üniversitesi’nde farklı bölümlerde okuyan 20 öğrenci, TÜBİTAK'ın düzenlediği alternatif enerjili araçlar yarışına katılmak için 8 ayda 110 bin liraya mal olan adını ‘pehlivan’ koydukları elektrikli aracı tamamladı.

BOSTON'A BAŞVURULAR BAŞLADI



9. Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nın başvuru süresi 20 Ağustos'ta sona erecek.

55 TL’YE TELEFON



Nokia'yı satın alan Microsoft, sadece Hindistan, Çin ve Nijerya gibi gelişen piyasalar için 25 dolara yani 55 TL’ye Nokia 130 modelini çıkardı.

MENGÜ ERTEL YAŞAMI VE YAPITLARIYLA GALERİ 5'TE



Mengü Ertel'in sanata yaklaşımını, diğer sanatçılarla ve farklı sanat dallarıyla kurduğu ilişkileri, emeğini ve farklı alanlardaki yeteneklerini daha iyi anlamamızı sağlayacak olan Tiyatrografi sergisi, 12 Ağustos - 17 Ekim tarihleri arasında Anel İş Merkezi’nde bulunan ve Anel Grup tarafından desteklenen Galeri 5’te gerçekleşecek.

ŞEKER HASTALARINA BÜYÜK MÜJDE!



İlaç endüstrisinin dev şirketlerinden Fransa merkezli Sanofi ile ABD'li MannKind firması arasında imzalanan bir anlaşma, dünyadaki milyonlarca şeker hastasının dikkatlerini üzerine çekti. İki şirket, solunum yoluyla alınan bir insülin ilacını piyasaya sürmek için tüm hazırlıkları tamamladı. Uzmanlar her gün birkaç kez insülin iğnesi olmak zorunda kalan şeker, Afrezza adlı ilaç sayesinde rahat bir nefes alabileceğini söylüyor.

EDREMİT'DE ROCK FESTİVALİ



Balıkesir'in Edremit ilçesinde, “Zeytinli Rock Festivali’nin 4 yıl aradan sonra yeniden düzenleneceği açıkladı.