23 Mayıs 2012 Çarşamba

KULAK ÇINLAMASINI TEDAVİ EDEN TEKNOLOJİ ÖDÜL GETİRDİ

Edirne'de bir öğretmen ve 2 öğrencisi kulak çınlamasını tedavi etmek amacıyla geliştirdikleri ve dünya çapında 1576 proje arasından ilk dörde kalan ''Manyetik rezonans arı kulaklığı'' projesi ile dünya dördüncüsü oldu.

KENT DUVARLARININ YARIM YÜZYILI

İstanbul Modern, yeni sergisinde çağdaş Türk sanatının önde gelen isimlerinden Burhan Doğançay’ın 50 yıllık çalışmalarından oluşan kapsamlı bir sergi sunuyor. Kent Duvarlarının Yarım Yüzyılı: Burhan Doğançay Retrospektifi, sanatçının 14 ayrı dönemini ve dünyanın önde gelen müzelerinin koleksiyonlarında bulunan 120 çalışmasını izleyiciyle buluşturuyor. Yıldız Holding'in sponsorluğunda gerçekleşen sergi, Doğançay’ın yarım yüzyıllık sanatsal birikimini aktarıyor.

ENSTRÜMANLARI SOBA BORUSU, SİFON, TARAK

Gürpınar ilçesindeki Işıkpınar Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerinin kurduğu mehteran takımında enstrüman olarak gazoz şişesi, soba borusu, tarak, lavabo taşı, sifon, poşet ve su bidonları gibi atık malzemeleri kullanıyorlar.

İLK OKURYAZARLIK PORTALI

Anne Çocuk Eğitim Vakfı, 17 yıldır uyguladığı yüz yüze okuryazarlık kurslarının ardından bir ilki gerçekleştirerek, okuma yazma bilmeyenler ya da az bilenlerin yararlanabileceği bilgisayar tabanlı okuryazarlık programı geliştirdi. Okuryazarlıkta farklı düzeylere sahip olan kişiler istedikleri zaman istedikleri yerde okuduklarını anlama, kendilerini ifade etme, düşünme ve matematik becerilerini geliştirme şansına sahip olabilecekler.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA AYAKKABI ÇIKARMAK TARİH OLUYOR


Atatürk Havalimanı'nda X-ray cihazlarından geçen yolcu ve personelin şikayetlerini dikkate alan yetkililer, yaptıkları incelemelerde Avrupa'da birçok havalimanında kullanılan ayak için X-ray cihazının Türkiye'de de uygulanması için harekete geçti. Önce test için bir tane getirilecek olan cihaz, denemelerin sonunda memnun kalınırsa Atatürk Havalimanı'nın tamamında uygulanacak.